Zakelijke leiders aangespoord om de handel met Ajman Free Zone

| December 1 | 0 Reacties

ajman-free-zone-ingangDoor Martin Banks

Bedrijfsleiders uit Europa zijn aangespoord om te profiteren van het potentieel om zaken te doen met de Ajman Free Zone (AFZ) in de Verenigde Arabische Emiraten.

Dat was de kernboodschap die naar voren kwam uit een recente ontmoeting tussen Franse investeerders en vertegenwoordigers van de AFZ.

Tijdens de bijeenkomst in Lyon werden de kansen besproken die beschikbaar zijn in een van de opkomende vrijhandelszones in de wereld.

Ajman bedient al meer dan 10,000-bedrijven en over 100 opereren nieuwe bedrijven wekelijks in hun vrije zone.

De vergadering werd verteld dat de VAE meer dan 36 vrijhandelszones heeft en AFZ een van de drie meest populaire is. Ajman is strategisch gelegen in het centrum van de VAE en biedt toegang tot alle Emiraten.

De AFZ biedt belastingvoordelen voor particulieren en rechtspersonen met belastingvermindering voor alle buitenlandse import en export.

Mahmood Al Hashemi, directeur-generaal van de AFZ, zei: "Frankrijk en de rest van Europa is natuurlijk een zeer aantrekkelijke markt voor ons en daarom hebben we ons eerste dergelijke evenement in Lyon georganiseerd om zakelijke kansen tussen Frankrijk en de Ajman Free Zone in de VAE. "

De bilaterale handelsbetrekkingen tussen de hele Europese Unie en de VAE zijn de afgelopen jaren toegenomen en Al Hashemi zei dat hij hoopt op een "wederzijds lonende langetermijnrelatie" met het Franse en Europese bedrijfsleven en zijn handelsverenigingen "op regelmatige basis. ”

Meer dan 50 potentiële investeerders, ondernemers en adviseurs woonden de 'top' in Frankrijk bij, waar vertegenwoordigers van de AFZ de concurrentievoordelen en voordelen die werden aangeboden toelichten.

De bijeenkomst werd verteld dat de VAE de grootste wereldwijde handelspartner van de EU is en de belangrijkste handelspartners van de EU in de Arabische Golf.

De AFZ is een van de leidende vrije zones in de VAE en heeft al in de afgelopen 18-maanden succesvolle investeringsbijeenkomsten georganiseerd in Rusland, de GOS en Cyprus.

Volgens industriedeskundigen en handelsanalisten staat de AFZ bekend als een van de meest bedrijfsvriendelijke, eenvoudig te werken en kosteneffectieve vrije zones in de regio, werd de vergadering verteld.

Dit, meent Al Hashemi, is iets dat aantrekkelijk moet zijn voor bedrijven in Europa, vooral in een tijd van aanhoudende economische achteruitgang in de economieën van de eurozone.

Hij zei: "Er zijn meer dan 30-vrije zones in de VAE, dus we moeten anders zijn en ons doel is om KMO's en ondernemers aan te trekken. Ajman Free Zone biedt veel mogelijkheden voor de mensen die hun bedrijf willen starten. "

Hij voegde toe: "Het goedkoopste product dat we hebben heet Smart Office - het is net een virtueel kantoor waar je je bureau, internet en alles hebt wat je nodig hebt om mee te beginnen. De kosten van het starten van het bedrijf bij ons zullen goedkoper zijn dan in de andere vrije zones.

"We stellen onze service overal ter wereld voor, waaronder het VK, Duitsland, Oekraïne en Cyprus en we zullen onze vertegenwoordigingskantoren in verschillende landen blijven openen.

"We proberen altijd investeerders uit de hele wereld aan te trekken en op dit moment hebben we meer dan 10,000-bedrijven geregistreerd in de Free Zone van Ajman en ongeveer 5% daarvan komt uit Frankrijk, dus we willen dit maximaliseren."

Comments

Facebook reacties

Tags: , , , , , , ,

Categorie: Een voorpagina, Bedrijf, Economie, EU, Handel, Handelsovereenkomsten, Verenigde Arabische Emiraten

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *