Verbind je met ons

Economie

De indicator voor het bedrijfsklimaat is in mei licht gestegen

DELEN:

gepubliceerd

on

FabriekIn mei 2014 steeg de Business Climate Indicator (BCI) voor het eurogebied licht met 0.09 punten naar +0.37. Evaluatie door managers van de productie uit het verleden aanzienlijk verbeterd, terwijl productie verwachtingentotaalorderboeken en orderboeken exporteren boekten gematigdere stijgingen. Managers uitzicht op voorraden eindproducten bleef grotendeels onveranderd.

De BCI is gebaseerd op een factoranalyse van de geaggregeerde saldi van het eurogebied (seizoensgecorrigeerd) op basis van vijf van de maandelijkse vragen in de sectorenquête (alleen werkgelegenheids- en verkoopprijsverwachtingen zijn buiten beschouwing gelaten).

De volgende BCI-resultaten worden op 27 juni 2014 gepubliceerd.

Volledige details van de Business Climate Indicator zijn beschikbaar op de Europa-website:

http://ec.europa.eu/economy_finance/db_indicators/surveys/index_en.htm

Geplande publicatiedata

Flitsschatting

advertentie

Definitieve publicatie EU, eurozone en lidstaten

juli 2014

20 juni 2014

27 juni 2014

juli 2014

23 juli 2014

30 juli 2014

augustus 2014

21 augustus 2014

28 augustus 2014

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending