Verbind je met ons

Conferentie van de perifere en maritieme regio's van Europa (CPMR)

Europese Maritieme Dag 2014: Innoveren voor een duurzaam gebruik van onze oceanen

DELEN:

gepubliceerd

on

logo_emd_cmjn_nlInnovation and research in the maritime economy can drive a European growth and jobs recovery while securing a sustainable future for Europe’s seas, oceans, and all those whose livelihoods depend on them. That is the focus of this year’s Europese Maritieme Dag gehouden in Bremen, Duitsland, op 19-20 mei, waar een uitwisseling van ideeën zal plaatsvinden tussen deskundigen, belanghebbenden uit alle maritieme sectoren en beleidsmakers uit de hele EU.

Maritime Affairs and Fisheries Commissioner fand co-host of the event Maria Damanaki said: “Europe’s economy is still in choppy waters and we have a duty to maximize every drop of potential to help its recovery. Our seas and oceans have this potential in abundance. We are committed to exploring how best they can help us create jobs and growth – but in a way that does not compromise on our ecosystems. The European Maritime Day is an occasion for the maritime community to discuss how to make sure that growth and sustainability go hand in hand in the blue economy.”

The European Commission’s Blue Growth agenda seeks to make sustainability the cornerstone for maritime growth, and will therefore be at the heart of the discussions in Bremen. Set against a backdrop of recent announcements by the EU on Blue Innovation (IP / 14 / 536), Maritieme Ruimtelijke Planning (IP / 14 / 459), kust- en maritiem toerisme (IP / 14 / 171) en oceaanenergie (IP / 14 / 36), zal het evenement elke sector van de maritieme economie samenbrengen om te bespreken hoe zij kunnen samenwerken, inzichten kunnen delen en duurzame groei werkelijkheid kunnen maken.

Commissaris Damanaki wordt in Bremen vergezeld door de Duitse federale minister van Transport en Digitale Infrastructuur Alexander Dobrindt, Jens Böhrnsen, voorzitter van de Senaat van de Vrije Hanzestad Bremen, Martin Günthner, senator van Economische Zaken, Arbeid en Havens van de Vrije Hanzestad Stad Bremen, evenals andere Europese ministers en persoonlijkheden op de tweedaagse conferentie.

Met 21 workshops georganiseerd door belanghebbenden, twee plenaire sessies met keynote speakers, sessies op hoog niveau, een speciale tentoonstelling over maritieme kwesties, publieke happenings en een innovatief netwerkevenement, zal de conferentie een knooppunt zijn van debat en het delen van beste praktijken tussen de twee landen. dagen.

De stad Bremen zal de Europese Maritieme Dag op 18 mei aftrappen met vieringen langs de oevers van de rivier de Weser, met livemuziekevenementen, tentoonstellingen van onderzoeksinstituten, bezoeken aan onderzoeksschepen, familie-evenementen en andere festiviteiten. Alle openbare evenementen en de Conferentie over de Europese Maritieme Dag zijn gratis en open voor het publiek.

Achtergrond

advertentie

The 7th edition of the European Maritime Day Conference is organised by the European Commission in partnership with the German Federal Ministry of Transport, Building and Urban Development and the Ministry of Economic Affairs, Labour and Ports of the Free Hanseatic City of Bremen. The theme for this year’s conference is ‘Innovation driving Blue Growth’.

De Europese Maritieme Dag is in het leven geroepen door een tripartiete verklaring van de voorzitters van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van de EU op 20 mei 2008. De dag wordt elk jaar op en rond 20 mei gevierd en heeft tot doel de zichtbaarheid van Maritiem Europa te vergroten. . De vorige edities van de Europese Maritieme Dag vonden respectievelijk plaats in Brussel (2008), Rome (2009), Gijon (2010), Gdansk (2011), Göteborg (2012) en Valetta (2013).

Meer informatie

Voor alle details over de conferentie en het volledige programma, klik hier. See also: ‘Blue Innovation: Removing the bottlenecks for sustainable investment in our seas’ Commissioner’s speech on Blue Innovation (8 May 2014): SPEECH / 14 / 362

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending