Verbind je met ons

Zakelijk

Live: Europarlementariërs debatteren over de uitspraak van het Hof van Justitie van de EU over de schrapping van de richtlijn gegevensbewaring

DELEN:

gepubliceerd

on

EU-Data-Retentie-richtlijn-schadelijk-voor-privacy-600x205De uitspraak van het Hof van Justitie van de EU, waarbij de richtlijn gegevensbewaring uit 2006 ongeldig wordt verklaard, zal op 10 april van 12 tot 12 uur worden besproken door de Commissie Burgerlijke Vrijheden. De richtlijn verplicht telecombedrijven om telefoon- en e-mailgegevens tussen zes maanden en twee jaar te bewaren. De leden van het Europees Parlement zullen samen met de advocaten van het Parlement, de Commissie en het Griekse voorzitterschap van de Raad de gevolgen voor EU-landen en burgers beoordelen. Het Hof oordeelde dat de richtlijn, zoals deze nu is geformuleerd, niet in verhouding staat tot de doelstellingen ervan.

Kruisstukken

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending