Verbind je met ons

Economie

Burgerdialoog in Boekarest met commissaris Cioloș

DELEN:

gepubliceerd

on

Dacisch-CiolosWelke rol speelt de EU in uw dagelijks leven? Wat betekent het om Europeaan te zijn? Wat betekent EU-solidariteit? Hoe ziet u de toekomst van Europa? Dit zijn enkele van de vragen die Landbouw en plattelandsontwikkeling Commissaris Dacian Cioloș zal op 17 maart in Boekarest een toespraak houden tijdens de 50e burgerdialoog, met ongeveer 250 burgers uit heel Roemenië.

"Europa moet meer naar zijn burgers luisteren; ervoor zorgen dat het in Brussel ontworpen beleid rekening houdt met de diversiteit van een Unie van 28 lidstaten met meer dan 500 miljoen burgers, elk met zijn/haar eigen dromen en verwachtingen. We zijn nu bouwen aan het Europa van de toekomst, en ik wil ervoor zorgen dat de Roemeense burgers in dit proces worden gehoord en dat er rekening wordt gehouden met hun standpunten. Ik nodig u uit om deel te nemen aan deze dialoog, om te bespreken wat voor soort Europa we zouden willen hebben en hoe je het samen kunt bouwen', zei Cioloș.

De dialoog vindt plaats op 17 maart van 11 tot 13 uur in de Nationale Bibliotheek van Roemenië (Atrium Hall, Unirii Blvd. 22). Het wordt gemodereerd door tv-journalist Luca Niculescu. Het evenement wordt gewebstreamd en burgers uit heel Europa kunnen ook deelnemen via Twitter met behulp van de #EUDeb8 hashtag. De dialoog zal worden voortgezet met nog 10 burgerdebatten op lokaal niveau, georganiseerd in samenwerking met het Europe Direct-netwerk in Roemenië.

Achtergrond

A recente Eurobarometer blijkt dat 56% van de Roemenen zich Europeaan voelt (59% is EU-gemiddelde) en dat 63% van de Roemenen optimistisch is over de toekomst van de EU (51% EU-gemiddelde). Slechts 40% zegt echter te weten welke rechten het EU-burgerschap met zich meebrengt en slechts 19% vindt dat hun stem wordt gehoord in de EU (29% EU-gemiddelde). 63% van de Roemenen zou meer willen weten over hun rechten als EU-burgers.

De burgerdialogen georganiseerd in het kader van het Europees Jaar van de burger 2013 (IP / 13 / 2) lopen door in 2014. Je kunt ze volgen op de net hier.

Meer informatie

advertentie
BijlageStandaard Eurobarometer 80

1. Je een burger van de Europese Unie voelen

2. De toekomst van de Europese Unie

3. Kennis van rechten

4. Mijn stem telt in de EU

5. Informatie over de rechten van EU-burgers

 

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending