Verbind je met ons

Economie

Ombudsman nodigt online deelname uit voor interactief 'verlanglijst'-evenement met Schulz en Barroso

DELEN:

gepubliceerd

on

showResource;jsessionid=74ADBDBFF99A8203559FD34834158BDAOp 4 maart, van 9 tot 11 uur CET, sprak Europese Ombudsman Emily O'Reilly (foto), organiseert een interactief evenement in het Europees Parlement in Brussel met voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement en voorzitter van de Commissie José Manuel Barroso.

Het evenement heeft de titel 'Uw verlanglijstje voor Europa' en zal worden gewebstreamd leef hier. Burgers worden uitgenodigd om via Twitter vragen en opmerkingen in te dienen met de hashtag #EUwishlist.

O'Reilly legde uit: “Na vijf jaar wachten is het eindelijk aan de burgers van de EU om te beslissen wat voor soort Europa zij willen. In mei wordt een nieuw Europees Parlement gekozen dat een grotere rol zal spelen bij de selectie van de voorzitter van de Commissie. Dit evenement zal helpen een interactief ‘verlanglijstje’ voor Europa op te stellen.”

Als EU-waakhond die is gekozen om te zorgen voor goed bestuur in Europa, wil de Ombudsman ervoor zorgen dat Europa zijn claim waarmaakt om burgers centraal te stellen in de besluitvorming. Op welke beleidsterreinen willen de burgers dat de EU zich concentreert? Wat verwachten zij van degenen die Europa de komende vijf jaar zullen leiden? Deze en andere vragen zullen tijdens het evenement door burgers worden beantwoord.

Meer informatie over het evenement staat beschikbaar Hier.

De Europese Ombudsman onderzoekt klachten over wanbeheer in de EU-instellingen en organen. Elke EU-burger, ingezeten, of een onderneming of vereniging in een lidstaat, kan een klacht indienen bij de Ombudsman. De Ombudsman biedt een snelle, flexibele en vrij middel van het oplossen van problemen met de EU-administratie. Voor meer informatie, klik hier.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending