Verbind je met ons

Economie

Trojka: Verslag van het Europees Parlement bevat maatregelen die door gewone mensen

DELEN:

gepubliceerd

on

20140214PHT36151_originalToen Europarlementariër Alejandro Cercas een rapport wilde schrijven over de impact van het trojka-beleid in reddingslanden, wilde hij rechtstreeks horen van de getroffen mensen. Via de LinkedIn-discussiegroep van het EP nodigde het Spaanse lid van de S&D-fractie uit tot bijdragen, waarvan er verschillende zijn opgenomen in het ontwerp dat op 13 februari door de werkgelegenheidscommissie is goedgekeurd. Cercas zei dat deze suggesties bevatten voor maatregelen om dakloosheid aan te pakken en een oproep om het maatschappelijk middenveld te raadplegen over hervormingen in de gezondheidssector.

De discussie op LinkedIn vindt sinds december 2013 plaats op de pagina 'Uw beurt: het parlement adviseren over sociale impact in reddingslanden'. Niet alleen kreeg Cercas directe feedback van mensen en luisterde hij naar hun persoonlijke ervaringen, hij werd ook op de hoogte gebracht van studies over armoede en mensenrechten die hem hielpen bij het schrijven van zijn rapport.
Uit de 79 commentaren die voorafgaand aan de stemming werden geplaatst, bleek bezorgdheid over de ondermijning van de grondrechten in reddingslanden, het gebrek aan democratische legitimiteit van de genomen besluiten en de ontberingen als gevolg van bezuinigingsmaatregelen, die hebben geleid tot een toename van werkloosheid, armoede, sociale uitsluiting en dakloos.

"Wat me het meest opviel in ons Linkedin-debat was de woede jegens Europa", zei Cercas tijdens een persconferentie na de stemming in de commissie. “Het Europees Parlement werd volledig buitengesloten van het besluitvormingsproces, maar de burgers van Europa denken dat het Europa was dat het deed. Velen zien Europa in de handen van bankiers… Europa wordt niet gezien als iets dat je kan helpen het probleem op te lossen, maar eerder als onderdeel van het probleem.”
Het door de werkgelegenheidscommissie goedgekeurde verslag roept de lidstaten en de EU op om plannen in te voeren om banen te creëren en de sociale beschermingsnormen in de getroffen landen – Griekenland, Ierland, Portugal en Cyprus – te verbeteren en verzoekt de Europese Commissie om een ​​gedetailleerd onderzoek uit te voeren. studie van de sociale en economische gevolgen van de crisis en de aanpassingsprogramma's van de trojka.

De EP-leden zullen tijdens de plenaire vergadering van maart over het rapport stemmen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending