Verbind je met ons

Economie

Er ontstaan ​​nieuwe kansen voor de oostelijke partners

DELEN:

gepubliceerd

on

1928_7ecae03a5ca521ba6ae6dbef1d523cdbPresident Dalia Grybauskaitė, die momenteel een bijeenkomst van de Europese Raad in Brussel bijwoont, informeerde de Europese leiders over de voorbereidingen voor de top van Vilnius die in november zal worden gehouden. De staatshoofden en regeringsleiders van de EU-lidstaten maakten de balans op van de vooruitgang die de oostelijke partners van de EU op het gebied van Europese integratie hebben geboekt en bespraken het huiswerk dat deze landen moeten doen om een ​​EU-associatieovereenkomst met Oekraïne en Moldavië en Georgië succesvol te ondertekenen op de top van Vilnius.

Volgens de president is een van de belangrijkste taken voor Oekraïne, dat een EU-associatieovereenkomst in Vilnius wil ondertekenen, het oplossen van het probleem van de selectieve justitie en de kwestie Joelia Timosjenko. Oekraïne moet ook hervormingen doorvoeren op het gebied van verkiezingen en vervolging, de nodige wijzigingen aanbrengen in wetten met betrekking tot justitie, justitie en corruptiebestrijding, en het ondernemingsklimaat verbeteren.

Tijdens de top zal ook worden gestreefd naar vooruitgang bij de versoepeling van de EU-visa voor de oostelijke partners.

 De voorzitter merkte op dat Litouwen, de EU-voorzitter, Oekraïne, Moldavië en andere oostelijke partners, met het oog op het nemen van cruciale besluiten, onder sterke externe druk staan. Economische dreigingen en discriminerende exportbelemmeringen zijn bedoeld om de integratieprocessen van de euro te belemmeren en invloed uit te oefenen op de vastberadenheid van de landen om voor een Europese toekomst te kiezen.
De top van Vilnius wordt de derde bijeenkomst van het Oostelijk Partnerschap waar de EU-leden en de Oostelijke partners op het hoogste niveau vertegenwoordigd zullen zijn. Het is een van de grootste en belangrijkste evenementen van het Litouwse EU-voorzitterschap.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending