Verbind je met ons

Economie

Schotland risico ontbreekt op de nieuwe generatie kerncentrales, waarschuwt GMB

DELEN:

gepubliceerd

on

logoEr zullen waarschijnlijk nieuwe kerncentrales komen in Hinkley Point, Oldbury, Wylfa, Heysham, Sellafield, Hartlepool, Sizewell en Bradwell, omdat ze, in tegenstelling tot Schotland, doorgaan met de plannings- en investeringskwesties, zegt GMB.

GMB, de vakbond voor energiearbeiders in Schotland, waarschuwt dat Schotland het risico loopt een nieuwe generatie kerncentrales mis te lopen, omdat er geen plannen zijn om Hunterston B en Torness te vervangen. Beide zullen nu in 2023 buiten gebruik worden gesteld. GMB zegt dat dit te wijten is aan het gebrek aan strategie en visie van de Schotse regering over hoe in de energiebehoeften van Schotland kan worden voorzien.

Deze waarschuwing komt in de nasleep van de aankondiging dat EDF, die deze twee kerncentrales in Schotland exploiteert, overeenstemming heeft bereikt over de bouw van een nieuwe kerncentrale op Hinkley Point in Somerset. Zie toelichting voor de redactie voor een kopie van de persverklaring.

Jim Moohan, senior organisator van GMB Scotland, zei: “Deze goedkeuring op Hinkley Point C zou moeten dienen als wake-up call voor het ernstige risico dat Schotland de volgende generatie nieuwe kerncentrales misloopt.

“Zoals de zaken er nu voorstaan ​​is het waarschijnlijk dat de volgende generatie elektriciteitscentrales zal worden gebouwd in Hinkley Point, Oldbury, Wylfa in Angelsea, Heysham, Sellafield, Hartlepool, Sizewell in Suffolk en Bradwell in Essex, terwijl ze doorgaan met de planning en investeringen. problemen.

‘Contractueel houdt de eerste minister de Britse regering in de gaten wat betreft het nucleaire vraagstuk, zonder het Schotse volk een duidelijke indicatie te geven welke waarborgen hij voor de lange termijn in petto heeft.

“De factor hernieuwbare energie zal onze energiebehoeften niet kunnen ondersteunen. Het wordt tijd dat de pressiegroepen en politici die de nucleaire sector voortdurend onderuit halen, duidelijk maken hoe zij op de lange termijn in onze energiebehoeften zullen voorzien.

advertentie

‘De grimmige realiteit is dat Hunterston, in gebruik genomen in 1976, en Torness, in gebruik genomen in 1988, in 2023 zullen moeten worden ontmanteld na vier decennia van succesvolle exploitatie.

‘De eerste minister en de tegenstanders negeerden deze geschiedenis van succes volledig. Het verlies aan vaardigheden op deze stations zal verwoestend zijn voor de Schotse economie, tenzij we doorgaan met het nemen van vervangingsbeslissingen.

“De eerste minister moet zijn strategie duidelijk maken. Deze moet worden ondersteund door inhoud en feiten, met ondersteunend bewijsmateriaal over hoe de Schotse regering van plan is onze energievoorziening te beschermen en met welke middelen zij dit wil uitvoeren.

“GMB is duidelijk dat een nucleair bouwprogramma van cruciaal belang is voor de Schotse economie. Het heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van schoon en koolstofvrij, essentieel voor het evenwichtige energiebeleid dat Schotland nodig heeft.

“Er is een fantastische kans voor banengroei in het gebied, wat een nieuwe rijkdom aan leerlingplaatsen voor de toekomst zal creëren met technische ervaring en het creëren van duizenden banen binnen de bouwsector, naast een boost van meerdere miljarden ponden voor de economie.

“De andere energiereuzen binnen de Schotse economie blijven zoeken naar manieren om de COXNUMX-uitstoot te verminderen om aan de EU-wetgeving te voldoen. Er komt een duidelijke boodschap uit dat kernenergie met zijn staat van dienst van cruciaal belang is voor de voortzetting van een levensvatbare economie in Schotland en als onderdeel van de Britse sector.

“De veiligheid binnen de nucleaire sector in Groot-Brittannië is vanaf het begin van de oprichting van die industrie dramatisch verbeterd en blijft gedijen als nultolerantie op het gebied van gezondheid en veiligheid.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending