Verbind je met ons

Economie

Voedsel- en voedingszekerheid: Achtste jaarlijkse VN-EU-partnerschapsrapport, 'Saving and Improving Lives'

DELEN:

gepubliceerd

on

logoOn 16 October, to coincide with World Food Day, the UN team in Brussels is launching online the eighth annual UN-EU Partnership Report, ‘Saving and Improving Lives’, which this year presents the United Nations-European Union partnership for food and nutrition security from 2008 to 2012.

De webfotopublicatie en de video's die in het rapport zijn opgenomen, nemen u mee door de resultaten van ons werk ter plaatse.

Het rapport is op 10.00 oktober vanaf 16 uur in te zien hier.

"Gedurende de periode van vijf jaar hebben we voedselhulp verleend in crisissituaties en de voedselzekerheid en voedingsstatus van kwetsbare mensen over de hele wereld verbeterd ... we hebben ook kleine landeigenaren in staat gesteld de landbouwproductie te verhogen en de impact van stijgende voedselprijzen te minimaliseren".
VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

"Sinds 2008 hebben de EU, de VN en de internationale gemeenschap laten zien dat ze in staat zijn om gezamenlijk te reageren op voedselcrises... onze relatie combineert beleidsvisie en programmatische samenwerking".
José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie.

“De EU en de VN werken al lang en uniek samen. Het rapport van dit jaar illustreert één cruciaal aspect…de manier waarop we concrete hulp bieden om de voedselzekerheid te verbeteren”.         
Hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid Catherine Ashton
.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending