Verbind je met ons

Bankieren

Welke toekomst voor banken in de EU? Vertel de Commissie uw mening

DELEN:

gepubliceerd

on

londen_2410571b7 oktober markeert de opening van een derde ronde van live, interactieve online debatten – dit keer over banken – tussen burgers, bedrijven, organisaties en beleidsmakers in het kader van Maand van de interne markt (Zie IP / 13 / 847 en IP / 13 / 882). Dit is een kans voor burgers en belanghebbenden om voorstellen te doen voor de toekomst van de EU, en om deze voorstellen online, in realtime, te bespreken met andere burgers, belanghebbenden, functionarissen en leiders, en experts uit heel Europa. De Commissie gaat opnieuw het internet op om burgers en maatschappelijke groeperingen bij haar beleidsagenda te betrekken. Het online forum biedt belanghebbenden een unieke en directe communicatielijn met de Brusselse beleidsmakers. Gedurende de Maand van de Interne Markt organiseert het forum opeenvolgende debatten over vier thema's: banen, sociale rechten, banken en e-handel - in alle 24 EU-talen.

Interne markt en diensten Michel Barnier, commissaris voor de interne markt, zei: "We hebben twee werkelijk verrijkende weken achter de rug met onlinedebatten over belangrijke kwesties in de interne markt: banen en de toekomst van sociale rechten in een veranderende economische context. Er zijn honderden beleidsvoorstellen naar voren gebracht en De komende week van debatten zullen we de netelige kwestie van de bankregulering aanpakken. Ik wil van mensen uit het veld horen wat zij denken dat we moeten doen voor een stabieler banksysteem in Europa, en om ervoor te zorgen dat dat gebeurt. de financiële sector, en niet de belastingbetalers, betaalt haar eerlijke deel."

De debatten zullen van maandag tot en met woensdag (7-9 oktober) plaatsvinden over 140 beleidsvoorstellen uit 27 landen, variërend van een voorstel om één Europese consumentenbeschermingsautoriteit voor alle financiële diensten op te richten, tot een initiatief dat hypotheken in meerdere valuta's in de hele EU zou reguleren. . Daarnaast zullen er online 18 livechatsessies in 9 verschillende talen plaatsvinden, met sprekers van Finance Watch, de Franse, Finse en Bulgaarse centrale banken, een lid van het Europees Parlement en nog veel meer. Dit debat over de financiële sector speelt zich af in een tijd waarin de gevolgen van de financiële crisis nog steeds sterk aanwezig zijn in het dagelijks leven van mensen en bedrijven. Tijdens de komende dagen van debat zullen mensen, organisaties en bedrijven ter plaatse de kans krijgen om te benadrukken welke obstakels er nog zijn, en hun suggesties voor acties op Europees niveau naar voren te brengen.

Achtergrond

Maand van de interne markt vindt online plaats op hier gedurende vier opeenvolgende weken, waarbij elke week een ander beleidsthema wordt uitgediept:

  • 23-25 ​​september, over banen: hoe vind je werk, start je een bedrijf of krijg je kwalificaties erkend in Europa?
  • 30 september-2 oktober, over sociale rechten: Welke sociale beschermingsrechten bestaan ​​er in de interne markt van de EU, op het gebied van pensioenen, gezondheidszorg, openbare diensten...?
  • 7-9 oktober, over banken: wat kan er nog meer worden gedaan om deposito's te beschermen, een nieuwe financiële crisis te voorkomen en ervoor te zorgen dat banken in de reële economie investeren om groei te stimuleren?
  • 14-16 oktober, over e-commerce: hoe gemakkelijk is het om als klant online producten te verkopen of ze te kopen en over de grens te laten bezorgen? Hoe beschermd zijn de gegevens die mensen delen op sociale netwerksites?

De Single Market Month biedt de Europese "netizens" een unieke kans om nieuwe beleidsideeën die online vanuit het veld naar voren zijn gebracht, te becommentariëren, ter discussie te stellen en te verfijnen. Het biedt deelnemers een aantal manieren om met beleidsmakers in contact te komen. Ze kunnen:

  • Stemmen en reageren op de beleidsinzendingen van individuen, organisaties en bedrijven;
  • bevraag en debatteer met commissarissen, leden van het Europees Parlement, EU-experts en nationale persoonlijkheden via live videochats; ongeveer 80 van deze livechatsessies zijn gepland tijdens de maand van de debatten, en;
  • vijf deelnemers worden uitgenodigd voor een slotdebat met commissaris Michel Barnier op Euronews op 23 oktober in het Europees Parlement in Straatsburg.

Ideeën kunnen vanaf nu nog worden ingediend via het online platform. Bijna 700 ideeën ingediend door belanghebbenden en individuen worden gepubliceerd op de website. Deze ideeën zijn op 23 september opengesteld voor debat voor de ideeën over banen, en op 30 september voor de ideeën over sociale rechten, en zullen op 7 oktober opengaan voor de ideeën over banken, en op 14 oktober voor de ideeën over e-commerce.

advertentie

Onafhankelijke moderatoren zullen de resultaten van deze debatten samenvatten – de ideeën waarvan de deelnemers denken dat ze Europa kunnen veranderen. Ze zullen ook worden verwerkt in een eindverslag dat zal worden gepubliceerd en dat kan worden meegenomen in het werk van de EU van morgen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending