Verbind je met ons

Economie

Italië: EIB leent 300 miljoen euro aan Hera

DELEN:

gepubliceerd

on

ImpressieDe Europese Investeringsbank (EIB) en de Hera Group ondertekenden in Milaan een eerste tranche van 200 miljoen euro van een goedgekeurde totale lening van 300 miljoen euro, bedoeld om de investeringen te ondersteunen van het Italiaanse multi-utility bedrijf dat genoteerd is aan de beurs van Milaan.

Concreet heeft de lening van de EU-bank aan de Hera Group, waartoe het bedrijf AcegasAps behoort, betrekking op het ontwikkelingsprogramma 2012-2017, dat een verscheidenheid aan projecten omvat op het gebied van netwerken en fabrieken in de noordoostelijke regio's van Italië: Emilia-Romagna, Veneto en Friuli-Venezia Giulia.

Deze lening valt onder de traditionele activiteiten van de EIB, gezien de typische industriële focus en werkgelegenheidsimpact van de investeringen – momenteel een belangrijk aspect voor de gehele Italiaanse economie. Er wordt zelfs verwacht dat er tijdens de uitvoeringsperiode van Hera's meerjarige investeringsplan positieve gevolgen zullen zijn voor de werkgelegenheid voor de daarmee verband houdende activiteiten.

Deze operatie consolideert de samenwerking van de EIB met het multinutsbedrijf waarin 180 Noordoost-Italiaanse gemeenten aandelen hebben. De afgelopen jaren zijn tussen de EIB en Hera twee andere operaties ter waarde van 305 miljoen euro ondertekend (op het gebied van milieu en netwerkontwikkeling).

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending