Verbind je met ons

Economie

Commissie stelt standaard EU-btw-aangifteformulier voor bedrijven voor

DELEN:

gepubliceerd

on

s630_geldIn oktober komt de Europese Commissie met een standaard btw-aangifteformulier voor bedrijven. Jaarlijks worden 150 miljoen BTW-aangiften ingediend bij de belastingdiensten in de EU. De rapportageverplichtingen variëren echter in alle 28 lidstaten, waardoor het voor bedrijven die zakendoen in meer dan één lidstaat erg moeilijk is om aan zoveel verschillende regels te voldoen. Het voorstel van de Commissie om de btw-rapportageverplichtingen in alle 28 lidstaten te standaardiseren zal een van de grootste obstakels wegnemen voor bedrijven om hun zakelijke kansen op de interne markt uit te breiden, vooral voor kleine Europese bedrijven.

Achtergrond

Op 6 december 2011 heeft de Europese Commissie een strategie voor de toekomst van btw in Europa uiteengezet (zie IP / 11 / 1508). It sets out a number of actions to create a simpler, more efficient and more robust VAT system in the EU tailored to the single market, including a standard VAT reform. Today’s proposal also responds to SME’s indications that VAT rules are one of the top ten difficulties and costs they face when setting up business and expanding across borders within Europe (see IP / 13 / 388).

Voor meer informatie, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending