Verbind je met ons

Zakelijk

5e Europese Innovatietop: '5 oproepen om Europa wakker te schudden'

DELEN:

gepubliceerd

on

130724_EIS5_Banner_web_viaDe 5th European Innovation Summit vindt plaats van 30 september tot en met 3 oktober in het Europees Parlement. De top vindt plaats onder het beschermheerschap van de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, en zal ongeveer 25 evenementen omvatten, waaronder een slot- en openingsceremonie, een reeks conferentiesessies, workshops, ontbijt-, lunch- en dinerdebatten georganiseerd door toppartners en een tentoonstelling.

Tot de belangrijkste sprekers behoren verschillende commissarissen, 30 leden van het Europees Parlement, prof. Anne Glover, wetenschappelijk hoofdadviseur van de voorzitter van de Europese Commissie, prof. Burton Lee, docent Europees ondernemerschap en innovatie, Stanford School of Engineering, Robert-Jan Smits, directeur-generaal Europa Commissie, DG Onderzoek en Innovatie, Richard Pelly, Chief Executive Officer van het Europees Investeringsfonds, Kristin Danielsen, EUREKA-voorzitter, internationaal directeur van de Onderzoeksraad van Noorwegen, voormalig voorzitter van het Europees Parlement Jerzy Buzek, evenals de rapporteurs voor Horizon 2020, de Structuurfondsen en het MFK.

The 5th European Innovation Summit will not only focus on the implementation of the new instruments, but also seek to identify the remaining barriers to innovation and how they can be overcome to ‘make innovation happen’ in Europe. A summit declaration, listing ‘5 Calls to Wake-up Europe” will be presented during the closing event.

Na het succesverhaal van de vorige topconferenties, toen meer dan 300 sprekers, waaronder de voorzitters van het Europees Parlement en de Europese Commissie, en ongeveer 3,000 belanghebbenden op het gebied van innovatie uit Europa en daarbuiten aan het debat deelnamen, hebben ruim 700 belanghebbenden, beleidsmakers, Van praktijkmensen en academici wordt verwacht dat zij aanwezig zijn.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending