Verbind je met ons

Economie

Lancering van MyVote2014.eu: Europese politiek Unie voor de app generatie

DELEN:

gepubliceerd

on

De allereerste 'stemcalculator' voor de verkiezingen voor het Europees Parlement, gebaseerd op de daadwerkelijke stemresultaten van de leden van het Europees Parlement - in plaats van campagnebeloften - zal vandaag in Brussel worden gelanceerd.

MijnVote2014.eu is een initiatief van Stem Kijk Europa, de onafhankelijke organisatie die de stemresultaten van het Europees Parlement en de EU-Raad van Ministers controleert, in samenwerking met de Europees Jeugdforum/Liga van jonge kiezers. Gebruikers kunnen hun stem uitbrengen over belangrijke kwesties zoals kernenergie, belastingen, zwangerschapsverlof en immigratie en direct zien welke Europarlementariërs en politieke partijen het beste aansluiten bij hun eigen voorkeuren.

MyVote18.eu is gericht op 35-2014-jarigen en maakt de Europese politiek snel, leuk en gemakkelijk. In slechts 60 seconden kunnen gebruikers stemmen over 15 belangrijke kwesties die betrekking hebben op vier jaar stemmen door Europarlementariërs sinds de laatste verkiezingen, met behulp van de website, mobiele apps en Facebook-apps, of de speciale websitewidget. MyVote2014.eu is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools en Spaans. Naast het vinden van een politieke match, kan MyVote2014.eu:

  • Laat zien hoe alle EP-leden en politieke partijen over alle 15 kwesties hebben gestemd;
  • legt elke kwestie – en de argumenten voor en tegen – uit in alledaagse taal;
  • laat zien hoe de stemmen van gebruikers het EU-beleid kunnen veranderen, en;
  • test de kennis van gebruikers over het Europees Parlement door middel van een leuk spel.

Doru Frantescu, beleidsdirecteur van VoteWatch Europe, zei: “We willen jonge mensen laten zien dat Europarlementariërs niet allemaal op dezelfde manier stemmen. Op veel punten zijn er grote verschillen tussen de verschillende politieke partijen die in het Europees Parlement vertegenwoordigd zijn, dus het maakt uit wie u steunt bij de verkiezingen van volgend jaar. MyVote2014 helpt hen te begrijpen waar de leden van het Europees Parlement staan ​​ten aanzien van vijftien belangrijke kwesties, zodat ze kunnen beslissen op wie ze moeten stemmen."

Voorzitter van het Europees Jeugdforum, Peter Matjašič, zei: "In het licht van de economische crisis zijn de volgende Europese verkiezingen belangrijker dan ooit. Jongeren moeten weten dat hun deelname aan de volgende verkiezingen essentieel is voor het opbouwen van een betere toekomst. Dit nieuwe instrument is ontwikkeld door VoteWatch in het kader van de Liga van Jonge Kiezers zal hen helpen de rol van het Europees Parlement te begrijpen. Samen met de andere instrumenten van de Liga van Jonge Kiezers zal het jongeren in de hele EU in staat stellen op een geïnformeerde manier te stemmen en stem uit te brengen. deelnemen aan discussies over de kwesties die hen aangaan".

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending