Verbind je met ons

Economie

Republiek Guinee: Europese Unie parlementsverkiezingen op 24 september observeren

DELEN:

gepubliceerd

on

GuineaDe Europese Unie zendt, in antwoord op een uitnodiging van de autoriteiten van de Republiek Guinee, een missie uit om de parlementsverkiezingen van 24 september te observeren. De hoofdwaarnemer van deze verkiezingswaarnemingsmissie van de Europese Unie (EU EOM), EP-lid Cristian Preda, arriveerde op 29 augustus in Conakry en hield op 30 augustus een persconferentie om de missie officieel te lanceren.

Een kernteam van acht EU-verkiezingsanalisten arriveerde op 22 augustus in Conakry. Ze werden vergezeld door 24 waarnemers voor de lange termijn en zullen een paar dagen voor de verkiezingsdag worden versterkt met 30 waarnemers voor de korte termijn. In totaal zullen bij de komende verkiezingen ongeveer zeventig waarnemers in het land aanwezig zijn.

Kort na de verkiezingsdag zal de missie op een persconferentie in Conakry een voorlopige verklaring van haar eerste bevindingen afgeven. De missie zal in de Republiek Guinee blijven om de definitieve telling van de stemmen en eventuele klachtenprocedures waar te nemen, en een volledig rapport op te stellen, inclusief aanbevelingen om het verkiezingsproces in de toekomst te verbeteren.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending