Verbind je met ons

Economie

FUW dringt aan op meer transparantie over de gevolgen tuberculose in Noord-Pembrokeshire

DELEN:

gepubliceerd

on

FUW5De Farmers' Union of Wales riep op 5 augustus op tot meer transparantie met betrekking tot de impact die extra veecontrolemaatregelen kunnen hebben gehad op tuberculose in het noordelijke Pembrokeshire Intensive Action Area (IAA).

Bijna vier jaar nadat in het gebied voor het eerst bioveiligheidsbezoeken werden gebracht, en ruim drie jaar nadat een hele reeks extra testen en controles van vee waren ingevoerd als onderdeel van een programma dat oorspronkelijk het ruimen van dassen zou omvatten, werd informatie over de impact van de maatregelen verstrekt. is op zijn zachtst gezegd “schaars” geweest, zegt de vakbond.

FUW TB-woordvoerder, vice-president Brian Walters, zei: “Degenen die tegen het ruimen van dassen zijn, geven voortdurend de schuld aan vee voor tuberculose, ondanks het feit dat we enkele van de strengste regels in de EU hebben.

“Sinds april 2010 zijn er in de IAA een reeks nog strengere veeregels ingevoerd, is de frequentie van de tbc-tests verdubbeld en, na de ommekeer vorig jaar over het ruimen van dassen, bevindt het gebied zich nu in het tweede jaar van een dassenjacht. vaccinatieprogramma.

“Tenzij er een significante verandering zou zijn geweest in de incidentie van tuberculose in het gebied vergeleken met eerdere ziekteniveaus en die in andere, vergelijkbare gebieden, zou het onmogelijk zijn om enige verandering toe te schrijven aan de maatregelen die in het gebied zijn genomen. Boeren en het grote publiek hebben er echter recht op om te weten welke impact deze maatregelen eventueel hebben.”

Walters zei dat er aanzienlijke extra kosten waren voor boeren in het gebied die de aanvullende regels hadden aanvaard, met dien verstande dat er een dassenruiming zou plaatsvinden.

“Ondanks twee meerderheidsstemmen in de Welsh Assembly ter ondersteuning van het ruimen van dassen, werd de industrie vorig jaar verraden door de ommekeer van de regering van Wales, en wij geloven dat boeren binnen en rond de IAA, en het grote publiek, het recht hebben om te weten hoe de De tbc-statistieken met betrekking tot het gebied zijn veranderd.”

advertentie

Walters voegde eraan toe dat boeren in het gebied het gevoel hadden dat er sinds 2009 weinig veranderd was in termen van tbc-niveaus, en dat velen vonden dat de zaken erger waren geworden.

“We hebben echter geen andere keuze dan te vertrouwen op dit soort anekdotische feedback, omdat we de echte cijfers niet bij de hand hebben”, zei hij.

In een brief aan minister van Natuurlijke Hulpbronnen en Voedselvoorziening Alun Davies vraagt ​​de vakbond de regering van Wales om een ​​volledig rapport uit te brengen waarin alle statistieken en veranderingen worden beschreven die relevant zijn voor bTB in de IAA sinds een geschikt moment vóór de oprichting van de IAA, en om verdere updates over een regelmatige, drie- of zesmaandelijkse basis na de opstelling van een dergelijk rapport.

In de brief staat: “Dergelijke updates moeten worden gebruikt als basis voor beslissingen over het al dan niet voortzetten van acties binnen de IAA.”

De brief, waarin ook wordt gevraagd dat het geld dat is toegewezen voor de medegefinancierde dassenvaccinatie opnieuw wordt toegewezen, concludeert: “Gezien het feit dat budgettaire beperkingen een belangrijke factor zijn bij het uitstellen van al lang bestaande voorstellen om het huidige identificatiesysteem voor bedrijven te actualiseren, zijn wij van mening dat het huidige voorstel Het medefinancieren van dassenvaccinatie buiten de IAA, tegen enorme kosten voor de belastingbetaler, vertegenwoordigt een verdere verkeerde besteding van fondsen die anders gebruikt zouden kunnen worden om zinvoller en waardevoller werk te ondernemen.

“We would therefore urge you to consider using those funds for more worthwhile purposes.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending