Verbind je met ons

Economie

Europese Actieweek voor meisjes 2013

DELEN:

gepubliceerd

on

Agenda-van-de-week1Tegenwoordig zijn meisjes vrijwel onzichtbaar in het internationale ontwikkelings- en humanitaire beleid en de praktijk. Het systeem laat hen in de steek: het telt ze niet mee, houdt geen rekening met hun specifieke behoeften, en slaagt er niet in hen te betrekken of naar hen te luisteren. Sluit u aan bij Plan, de Verenigde Naties en partners uit het maatschappelijk middenveld 11-18 oktober 2013 en helpen dit te veranderen.

Help meisjes zichtbaar te maken.

Waarom? Want als de rechten van meisjes worden gerespecteerd en aan hun behoeften wordt voldaan, kunnen ze een transformerende rol spelen als aanjagers van verandering – in hun families, hun gemeenschappen en hun landen.

De derde jaarlijkse Europese actieweek voor meisjes, georganiseerd door Plan EU Office in samenwerking met de Verenigde Naties Brussel om de Internationale Dag van het Meisjeskind te vieren, zal de uitdagingen en kansen van het meisje-zijn onder de aandacht brengen.

Gedurende de week zullen er een aantal evenementen plaatsvinden (zie agenda hieronder), met specifieke aanbevelingen aan de EU over hoe ervoor kan worden gezorgd dat meisjes zichtbaar zijn in het beleid en de programmering van de EU.

AGENDA VAN DE WEEK, 11-18 OKTOBER 2013

VRIJDAG 11 OKTOBER
09.00 uur: Lancering van de Gazette voor de rechten van meisjes

advertentie

10.00-16.00: #GenderJam

MAANDAG 14 OKTOBER
09.00-09.30 uur: Lancering fototentoonstelling 'Door haar eigen ogen'
Georganiseerd door: Plan

10.30-12.30 uur: Persconferentie, Silken Hotel (onder voorbehoud)
Georganiseerd door: Plan, EPF

18.00-21.00: Meisje stijgt screening en cocktailreceptie, Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, Brussel
Georganiseerd door: Plan, EPF, World Vision

DINSDAG 15 OKTOBER
12.00-13.00 uur: Rondetafelconferentie over zwangerschap bij adolescenten, Europees Parlement
Georganiseerd door: UNFPA, EPF

WOENSDAG 16 OKTOBER
12.00-14.30 uur: Rondetafelconferentie: 'In Double Jeopardy: Adolescente meisjes en rampen', Europees Parlement, Zaal A5E-3
Georganiseerd door: Plan

VRIJDAG 18 OKTOBER
11.00-13.00 uur: 'Meisjes en het toekomstige ontwikkelingskader. Wat is de rol van het EP om meisjes sterker te maken als aanjagers van verandering?' Opleiding MEP-assistenten en EP-beleidsadviseurs, Europees Parlement
Georganiseerd door: DSW, EPF, IPPF EN, MSI en Stop Aids Alliance

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending