Verbind je met ons

Economie

FUW benadrukt landelijke misdaad plan tijdens Merioneth County Show

DELEN:

gepubliceerd

on

politieplan-afbeelding418x282North Wales Police and Crime Commissioner Winston Roddick will visit the Farmers’ Union of Wales (FUW) stand during next week’s Merioneth County Show (Wednesday 28 August) at Bala to meet farmers and people from rural areas to discuss the force’s new rural crime plan.

Roddick will be on the union’s stand from 13h together with Dewi Evans, one of the rural crime officers recently appointed for Gwynedd and Anglesey.

Het aanpakken van de criminaliteit op het platteland was een van de eerste toezeggingen die Roddick deed na zijn verkiezing afgelopen november en sindsdien heeft de politie van Noord-Wales een actieplan ontwikkeld om de soorten criminaliteit aan te pakken die het platteland treffen. Het is de eerste strijdmacht in Wales, en een van de weinige in heel Groot-Brittannië, die een dergelijk plan lanceert.

Roddick zei: “Ik heb de plicht om te luisteren naar de standpunten van de mensen in Noord-Wales en om die standpunten te vertegenwoordigen bij het bepalen van de strategische richting voor de politie.

“During the election period I spoke to many hundreds of people and was told time and time again by people living in rural and often isolated areas that they are becoming increasingly worried about crime in their communities.

“I spoke to several farmers who have experienced some form of rural crime, including theft of equipment, fuel, scrap metal and animals. Through the Rural Crime Plan, the police will focus on further reducing and preventing crime and making people feel safer both at home and in public places.”

Een van de belangrijkste kenmerken van het North Wales Rural Crime Plan is een gloednieuw team van zeven PCSO's en drie politieagenten die zich bezighouden met de aanpak van plattelandscriminaliteit.

advertentie

FUW Meirionnydd county executive officer Huw Jones said the union welcomed the introduction of the rural crime plan. “Our members are very glad of the opportunity to put their views forward to the Commissioner and we are delighted that our voices are being heard.

“Investment in tackling rural crime will be a great boost for the farming economy and will enhance the safety of rural and isolated communities.”

Jones said, just like last year, the union will have a larger marquee to cope with increasing number of members visiting the stand. “Once again a warm welcome is awaiting members and friends of the FUW and numerous associations and bodies who work closely with us.

“The union’s ladies section for the Dolgellau areas – which include Dinas Mawddwy, Trawsfynydd and Gellilydan areas – have been busy preparing refreshments for the hundreds who will attend.”

Er zal ruimschoots de gelegenheid zijn om het agromilieuprogramma van Glastir en de laatste ontwikkelingen te bespreken met Glenda Thomas, directeur van FWAG Cymru Wales, die tussen 10.30 en 12.30 uur op de stand aanwezig zal zijn om de leden bij te staan.

Dwyfor Meirionnydd MP Elfyn Llwyd will attend at noon and the constituency’s AM and chairman of the Assembly’s environment and sustainability committee Dafydd Elis Thomas at 2pm. Meirionnydd RABI branch will also be represented on the stand.

David Foode van E-On Energy zal de hele dag aanwezig zijn om de FUW-samenwerking met het bedrijf onder de aandacht te brengen om verlaagde tarieven voor de elektriciteitsvoorziening aan te bieden.

Natural Resources Wales (NRW) catchment co-ordinator Nicola Edwards will be present to help members register Agricultural Waste Exemptions which must be done before the October 1 deadline and between noon and 2pm NRW’s Dafydd Rees Roberts will discuss any issues relating to the Internal Drainage Districts in Meirionnydd.

Vertegenwoordigers van Davis Meade Property Consultants zullen ook op de stand aanwezig zijn om kwesties als huurherzieningen, schadevergoedingsclaims en opties voor hernieuwbare energie in de landbouw te bespreken.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending