Verbind je met ons

Economie

Taoiseach Enda Kenny aangeprezen voor de top twee banen EU

DELEN:

gepubliceerd

on

enda+kennyTaoisaech Enda Kenny krijgt de voorkeur voor twee van de hoogste EU-posities, volgens een in Brussel gevestigde deskundige bron. Kennedy wordt gezien als een koploper voor de functie van voorzitter van de Europese Raad, die de vergaderingen voorzit EU leiders waar alle belangrijke beslissingen worden genomen en heeft volgens bronnen ook een externe kans voor het presidentschap van de Europese Commissie, die in juni 2014 beschikbaar zal komen. De nieuwe voorzitter van de Europese Raad zal in december volgend jaar worden gekozen.

 

De kandidatuur van de premier wordt positief beoordeeld na het succes van het Ierse EU-voorzitterschap, waar hij "onder de indruk was van zijn aanpak van de EU-begrotingsonderhandelingen".

De koplopers voor de eliteposten worden geïdentificeerd door Burson-Marsteller, een van Europa's toonaangevende adviesbureaus op het gebied van public affairs en communicatie: "Kenny heeft een goed profiel voor de functie van de Europese Raad in het bijzonder – een consensusbouwer (hij zit in een coalitieregering met Labour) uit een kleine lidstaat die enig succes heeft gehad op EU-niveau met zijn succesvolle leiding van de onderhandelingen over de langetermijnbegroting van de EU tijdens het Ierse voorzitterschap.

"Hij is mogelijk een betere keuze voor de baan bij de Raad dan voor de Commissie", voegde Burson-Marsteller eraan toe.

De voorzitter van de Europese Raad zal rechtstreeks door de 28 EU-leiders worden gekozen. Ze zullen een huidige of voormalige EU-leider selecteren, dus de kandidaten komen uit een beperkte pool.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending