Verbind je met ons

Economie

PEGAS: Volumes voor juli 2013

DELEN:

gepubliceerd

on

logo_hoofdPEGAS, het aardgasplatform dat is ontstaan ​​door samenwerking tussen de European Energy Exchange (EEX) en Powernext, heeft aangekondigd dat een totaal volume van 14.8 TWh op het platform is verhandeld en gecleared door de European Commodity Clearing (ECC) in juli 2013. In het kader van deze samenwerking, die op 29 mei 2013 van start ging, bundelen EEX en Powernext hun aardgasmarktactiviteiten om een ​​pan-Europese gasmarkt te creëren.

Spot markten
Globaal bedroegen de handelsvolumes op de spotmarkten 9.8 TWh in juli 2013. De Duitse spotmarkten (marktgebieden GASPOOL en NCG) noteerden een volume van 2.7 TWh en op de Franse spotmarkten (marktgebieden PEG Nord, PEG Sud, PEG TIGF ), bedroeg het verhandelde volume 6.2 TWh, het best verhandelde volume sinds de lancering van de Franse spotmarkt in november 2008. De Nederlandse spot
markt registreerde een volume van 1.0 TWh.

Op 28 augustus 2013 worden de EEX-spotmarktproducten (Day-ahead en Within-Day) voor de marktgebieden GASPOOL, NCG en TTF 24/7 gemigreerd naar PEGAS en worden de bijbehorende spreadproducten geactiveerd.

Derivatenmarkten
In juli 2013 bedroegen de handelsvolumes op de op PEGAS aangesloten derivatenmarkten 5.0 TWh. De Duitse termijnmarkten (marktgebieden GASPOOL en NCG) registreerden een volume van 1.9 TWh. In het Franse PEG Nord-gebied bedroeg het verhandelde volume 2.3 TWh terwijl de TTF-futuresmarkt in juli een volume van 0.7 TWh registreerde.

Voor de volle tafels, klik hier.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending