Verbind je met ons

Zakelijk

Euro MP reageert op de aanval van Alan Duncan op het onderzoek van de Europese Commissie naar mogelijke rigging van de olieprijzen

DELEN:

gepubliceerd

on

olieprijsEuro-parlementslid Arlene McCarthy, vicevoorzitter van de Commissie Economische en Monetaire Zaken van het Europees Parlement en rapporteur voor de wet op marktmisbruik zei: “De Europese Commissie heeft de plicht om onderzoek te doen wanneer er een klacht wordt ingediend; ze doen gewoon hun werk. Het feit is dat manipulatie van de financiële markten voor ons geen verrassing is.”

 “We hebben het Libor-rentefraudeschandaal en de manipulatie van de gasmarkt al gezien. Totale, een van de leidende oliemaatschappijen, heeft zelf aangegeven dat er sprake is van misbruik en manipulatie. De Commissie beoefent eenvoudigweg de nodige zorgvuldigheid.”

 Arlene voegde eraan toe: “Actie had al veel eerder moeten plaatsvinden. Prijsinformatiebureaus verstrekken cruciale informatie aan de oliemarkt, wat op zijn beurt een impact heeft op de prijs van benzine aan de pomp. Deze bureaus werken in een ongereguleerde ruimte zonder toezicht. Ze hebben ook een belangenconflict omdat hun klanten degenen zijn aan wie zij de informatie verstrekken.”

advertentie

 “De minister van Ontwikkelingssamenwerking geeft blijk van een jammerlijke onwetendheid over Europa en zijn procedures. Hij handelt zeker niet in het belang van de consument. Als consumenten blijven we meer betalen aan de pomp, terwijl oliemaatschappijen enorme winsten maken. In april dit jaar BP-winsten meer dan verdrievoudigd tot £10.7 miljard.”

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending