Verbind je met ons

Economie

Common Procurement van Carl Gustav Munitie breidt uit

DELEN:

gepubliceerd

on

Carl Gustav 84 mm multifunctioneel 84 mm terugstootloos geweer2

Polen sluit zich aan bij het gezamenlijke aanbestedingsinitiatief voor Carl Gustav-munitie, Tsjechië initieert de toetreding. Het onlangs gelanceerde EDA Joint Procurement Initiative voor de gemeenschappelijke aankoop van verschillende soorten munitie voor het Carl Gustav terugstootloze multifunctionele geweer trekt extra klanten.

Gezien de mogelijkheden om de vraag te bundelen en de gemeenschappelijke kenmerken van de munitie die wordt aangekocht via deze gemeenschappelijke aanbesteding, geïnitieerd door de drie Baltische landen, Estland, Letland en Litouwen, en de Poolse nationale behoeften, heeft Polen begin juli besloten zich aan te sluiten bij het Joint Procurement Initiative. Maandag deze week werd hun toetreding geldig dankzij een briefwisseling tussen het Poolse Ministerie van Defensie en het EDA.

Bovendien heeft Tsjechië vandaag aangekondigd dat ook zij een bijdragende lidstaat aan dit gemeenschappelijke project willen worden en zich bij het gezamenlijke aanbestedingsinitiatief willen aansluiten.

Het EDA treedt bij deze gemeenschappelijke inspanning op als centrale aankooporganisatie en schrijft een raamovereenkomst voor vijf jaar uit, met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar, waardoor alle bijdragende leden munitie kunnen kopen in overeenstemming met hun nationale behoeften.

De plaatsvervangend algemeen directeur van EDA, Rini Goos, verwelkomde de uitbreiding van de gemeenschappelijke Carl Gustav Procurement door te zeggen: “EDA is een facilitator en multiplier voor de Europese defensiesamenwerking. Dit gezamenlijke aanbestedingsinitiatief illustreert het succes van onze aanpak: het begon allemaal toen drie landen EDA kozen als hun voertuig voor samenwerking; een paar maanden later hebben we twee extra landen aan boord.”

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending