Verbind je met ons

Economie

European Energy Exchange neemt staan ​​op de markten van de capaciteit

DELEN:

gepubliceerd

on

roosterDe European Energy Exchange (EEX) heeft een position paper gepubliceerd waarin de behoefte aan en het ontwerp van capaciteitsmarkten in Duitsland worden besproken. Met de publicatie van zo'n paper levert EEX een actieve bijdrage aan het intense debat dat in Duitsland al twee jaar gaande is.

In haar position paper concludeert de EEX dat in een Europese interne markt capaciteitsmarkten die bedoeld zijn om de voorzieningszekerheid in Duitsland te waarborgen niet nodig zijn. Het bestaande potentieel moet echter beter worden benut om de markt te versterken.

EEX Chief Executive Officer Peter Reitz said: “First, it is necessary to further develop the European single market, to implement energy efficiency measures, develop demand flexibility and, in particular, to improve the integration of renewable energies into the energy market. The introduction of a capacity mechanism should only be considered after that – provided there is both a demand for new conventional power
plants and a lack of willingness to invest.”

Dat gezegd hebbende, als een capaciteitsmarkt wordt ingevoerd, moet deze voldoen aan minimumvereisten om ervoor te zorgen dat het succes van de liberalisering op de Europese interne markt niet in gevaar wordt gebracht en om ervoor te zorgen dat de verstoring van de beproefde markten tot een minimum wordt beperkt: “Het inruilen of de vergoeding voor capaciteiten mag geen enkele invloed hebben op de handel in stroom op de intraday-, spot- of derivatenmarkten. regelgevend
interventies die leiden tot inefficiënties moeten worden vermeden.”

Reitz voegde eraan toe dat de EEX ervan overtuigd is dat van de modellen die momenteel worden besproken, een gedecentraliseerde capaciteitsmarkt zo goed mogelijk overeenkomt met deze minimumvereisten.
in staat om de marktwerking te ondersteunen, mits het juiste ontwerp wordt gekozen. In dit geval zou continue en technologieneutrale handel in capaciteit leiden tot een efficiënte mix van energiecentraletechnologieën, opslagfaciliteiten of maatregelen aan de vraagzijde.

Het EEX-standpunt over capaciteitsmarkten is beschikbaar hier (in het Duits).

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending