Verbind je met ons

Economie

Transatlantische handel en investeringen Partnership (T-TIP)

DELEN:

gepubliceerd

on

obahma

President Obama heeft vandaag samen met de voorzitter van de Europese Commissie Barroso en de voorzitter van de Europese Raad Van Rompuy aangekondigd dat de Verenigde Staten en de Europese Unie (EU) onderhandelingen zullen starten over een Transatlantic Trade and Investment Partnership (T-TIP)-overeenkomst. De eerste ronde van TTIP-onderhandelingen vindt plaats in de week van 8 juli in Washington, DC, onder leiding van het Office of the US Trade Representative. 

T-TIP wordt een ambitieuze, veelomvattende en hoogwaardige handels- en investeringsovereenkomst die aanzienlijke voordelen biedt voor het bevorderen van het internationale concurrentievermogen, de werkgelegenheid en de groei van de VS.

 

TTIP wil de economische groei in de Verenigde Staten en de EU stimuleren en bijdragen aan de meer dan 13 miljoen Amerikaanse en EU-banen die al worden ondersteund door transatlantische handel en investeringen. 

advertentie

 

T-TIP zal met name gericht zijn op:

 

·         Verdere openstelling van de EU-markten, waardoor de $ 458 miljard aan goederen en particuliere diensten die de Verenigde Staten in 2012 exporteerden naar de EU, onze grootste exportmarkt, toenam.

 

·         Versterk op regels gebaseerd beleggen om 's werelds grootste investeringsrelatie te laten groeien. De Verenigde Staten en de EU hebben al een totaal van bijna 3.7 biljoen dollar aan investeringen in elkaars economieën (vanaf 2011). 

 

·         Elimineer alle tarieven op de handel.

 

·         Pak kostbare non-tarifaire belemmeringen "achter de grens" aan die de goederenstroom, inclusief landbouwproducten, belemmeren.

 

·         Verbeterde markttoegang verkrijgen voor de handel in diensten.

 

·         De kosten van verschillen in regelgeving en normen aanzienlijk verminderen door meer compatibiliteit, transparantie en samenwerking te bevorderen, terwijl we ons hoge niveau van gezondheid, veiligheid en milieubescherming handhaven.

 

·         Ontwikkel regels, beginselen en nieuwe manieren van samenwerking over kwesties van mondiaal belang, waaronder intellectuele eigendom en marktgebaseerde disciplines die gericht zijn op staatsbedrijven en discriminerende lokalisatiebelemmeringen voor handel.

 

·         Het wereldwijde concurrentievermogen van kleine en middelgrote ondernemingen bevorderen.

Anna van Densky

 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending