Verbind je met ons

Economie

Duitsland wil graag de bankenunie sluiten

DELEN:

gepubliceerd

on

Door Brusselse correspondent

ECODUITSLANDBANK

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaeuble zei vandaag dat Europa zijn bankenunie snel op weg zou helpen op basis van de huidige verdragen van de Europese Unie in plaats van te wachten op verdragswijzigingen.

“Het is een prioritair project”, zei Schäuble in een Berlijns universiteitsauditorium, samen met zijn Franse collega Pierre Moscovici.

Schaeuble zei dat Europa institutionele veranderingen nodig heeft op de middellange termijn, maar dat het niet kan wachten om de huidige problemen op te lossen.

“We moeten er op basis van de huidige verdragen het beste van maken, en waar het ons op institutioneel vlak niet lukt, dan zullen we intergouvernementeel of zelfs bilateraal gaan samenwerken.”

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaeuble zei dat hij zich zorgen maakt over het imago van Duitsland in Europa, aangezien hij bereid was te luisteren naar anderen over hun inspanningen om de economische problemen van de regio te overwinnen.

advertentie

Schaeuble, die vandaag samen met de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici studenten toespreekt in Berlijn, zei dat ze het allebei eens zijn over de noodzaak om de bankenunie te bespoedigen en dat geen enkel land het monopolie heeft op het oplossen van de problemen van Europa. Het is "goed" dat Duitsers medeleven tonen met landen in Zuid-Europa die een record jeugdwerkloosheid dragen, zei Schaeuble.

"Het is niet het geval in Europa, nooit, dat sommigen alles weten en anderen niet," zei Schaeuble. 'Dat is helemaal verkeerd. Duitsland kan veel leren van andere landen en dat moet ook. " Hij en Moscovici "werken aan hoe we kunnen profiteren van de ervaringen van elkaar", zei Schaeuble.

De ministers spraken tijdens een evenement over de Duits-Franse economische samenwerking als onderdeel van ceremonies ter gelegenheid van 50 jaar verzoening van de twee landen na de Tweede Wereldoorlog. Moscovici, terwijl hij zei dat het beleid tijdens de schuldencrisis moet neigen naar het versterken van de groei en weg van bezuinigingen, zei hij dat Europa is gebaseerd op compromissen en verworpen "karikaturen" van Duitsland.

Schaeuble zei dat de bankenunie een "prioriteitsproject" is voor de komende maanden "en we zullen het snel vooruit helpen", zoals Moscovici had bepleit. Hoewel voor nauwere economische en politieke integratie uiteindelijk wijzigingen in het verdrag van de Europese Unie nodig zijn, is dat voorlopig niet het geval, zei hij.
"Natuurlijk hebben we ook institutionele veranderingen nodig op middellange termijn", zei Schaeuble. “Maar gezien de traagheid die we in Europa hebben, kunnen we natuurlijk niet wachten tot we verdragswijzigingen hebben doorgevoerd om de huidige problemen op te lossen. Daarom moeten we ons uiterste best doen op basis van de bestaande verdragen. "

 

Anna van Densky

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending