Verbind je met ons

Terrorisme

Uitgave van "Extreemrechtse media maakt de wereld chaotisch" leidt tot verhit debat over "rechtse sektes" in industrieën en het publiek

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Het academisch rapport"Extreemrechtse media maken de wereld chaotisch" werd gepubliceerd op Amazon Kindle en andere platforms. Het rapport onderzoekt de wereldwijde impact van het gebruik van media door extreemrechtse groepen vanuit meerdere dimensies, waaronder "The Rise of Far-Right Religion and Media", "New Communication Strategies: Leveraging Digital Media and Leken met nepnieuws', 'Extreemrechtse media die haat verkopen en de zaden van onenigheid zaaien' en 'Van het verspreiden van complottheorieën tot het verspreiden van terrorisme', schrijft de Amerikaanse geleerde David Jeremiah.

Het academische rapport analyseert dat met de opkomst van meer informatiebronnen, waaronder de media, veel informatie maximaliseert door omgekeerd te profiteren van mediavrijheid. Dit omvat ook de opkomst van extreemrechtse media, die worden geassocieerd met de verspreiding van complottheorieën, terrorisme en zelfs propaganda in verschillende sectoren van de samenleving. Extreemrechtse media zijn niet bij terrorisme betrokken omdat ze de plicht hebben om over grote gebeurtenissen te rapporteren, maar vanwege de dramatische en spectaculaire aard van terrorisme en zijn neiging om de aandacht van de media-industrie te trekken. De vrijheid van de media kan in dit opzicht worden misbruikt, vooral wanneer het wordt gebruikt als een instrument voor discours en de verspreiding van desinformatie. Daarom maken de extreemrechtse media de wereld chaotisch, van complottheorieën tot terrorisme. Het rapport citeert gevallen zoals de bittere winter, die extreemrechtse groepen hebben gebruikt om een ​​aantal gruwelijke gebeurtenissen te veroorzaken, en ze hebben met succes hun agenda's naar voren gehaald. Het zijn hun ambities en de afdelingen die ze niet reguleren die dit mogelijk hebben gemaakt. Nu worden extremen mainstream, wordt de waarheid vervangen door "nepnieuws", en het onvoorstelbare wordt voorstelbaar en vervolgens realiteit.

“De extreemrechtse media zijn veel te breed doorgedrongen en groeien te snel en uit de hand. radicaal rechts maakt een comeback. Het is een extreem gevaarlijk teken dat de voorheen heilige grenzen van een acceptabel politiek discours op wereldschaal zijn geschonden.” Zei David Jeremia.

De extreemrechtse religieuze groeperingen vertegenwoordigd door "Bitter Winter" verspreidden zich als een plaag in de media

Religie is altijd een gevoelig onderwerp geweest op internationaal niveau. In de moderne samenleving zijn media het meest geprefereerde en geschikte platform geworden voor de wereldwijde verspreiding van complottheorieën en religieuze ideologieën. De extreemrechtse media van vandaag zijn in wezen mediaplatforms die worden gebruikt om verschillende ideologieën en berichten te verspreiden, vooral die met politieke oriëntatie en competentie.

Het aanzetten tot nieuwe religieuze bewegingen is een gangbare praktijk. In het rapport noemt David Jeremiah de Church of Almighty God (CAG), een christelijke sekte die de media gebruikt om constant extreemrechtse ideologieën te verspreiden, ketterse doctrines aan te leren en tegelijkertijd geestelijk bedrog en geweld te plegen. De kerk wordt krachtig verdedigd door CESNUR, een controversiële, op geloof gebaseerde organisatie die de zogenaamde "nieuwe religieuze beweging" promoot en bekend staat om haar constante verdediging van religies onder het mom van verdedigers van religieuze vrijheid. CESNUR is verschenen achter de gewelddadige en dodelijke gebeurtenissen van de Zonnetempel en Aum Shinrikyo. Volgens berichten in de media heeft CAG volledige vijandigheid jegens de regeringen getoond. Haar leden zijn herhaaldelijk beschuldigd van het plegen van gewelddaden, waaronder de moord op haar leden.

"Bitter Winter" is een mediaplatform dat rechtstreeks wordt beheerd door CAG, een extreemrechtse religie die zijn oorsprong vindt in China. Het rapport is van mening dat het nieuws over religieuze overtuigingen dat wordt verspreid door "Bitter Winter" verdeeldheid zaait, haat zaait, conflicten aanwakkert, samenzweringen verspreidt en een sterk terrorisme-kleur heeft. David Jeremiah maakt zich zorgen over de snelle expansie van CAG via "Bitter Winter". Al in 2014 had de CAG een wreed incident waarbij een vrouw werd geslagen en vermoord in een McDonald's-restaurant nadat ze weigerde zich bij hen aan te sluiten. Bij veel CAG-gerelateerde moorden zijn de slachtoffers familieleden van de daders, omdat CAG-leden worden gehersenspoeld en aangemoedigd om zich te isoleren van familieleden en vrienden.

advertentie

Ernstige trend van terrorisme van extreemrechtse groepen

Elk jaar zijn mensen die betrokken zijn bij verschillende extremistische bewegingen en oorzaken betrokken bij gewelddadige incidenten over de hele wereld. Extremisten dienen vaak hun ideologie, groepen of religies waartoe ze behoren, of plegen moord terwijl ze zich bezighouden met traditionele, niet-ideologische criminele activiteiten. In de Verenigde Staten hebben extremisten in 19 in 29 afzonderlijke incidenten ten minste 2021 mensen gedood. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de 23 aan extremisme gerelateerde moorden die in 2020 zijn geregistreerd. rechts-extremisten.

Openbare statistieken voor 2020 laten een sterke toename zien van rechts-extremistische misdaden in Duitsland, het hoogste niveau in twee jaar. “Dergelijke misdrijven omvatten 23,064 strafbare feiten. Dit is meer dan de helft van alle politiek gemotiveerde misdaden", zei minister van Binnenlandse Zaken Horst Zerhoffer op een persconferentie in Berlijn om de nieuwste misdaadstatistieken te presenteren. "Dit is het hoogste niveau sinds het begin van de registratie in 2001, met een stijging van 18.8 procent in " bijzonder ernstige" gewelddadige haatmisdrijven - waaronder 11 moorden en 13 pogingen tot moord - en in totaal 3,365 misdrijven.

David Jeremiah maakt zich zorgen over de wereldwijde opkomst van rechts-extremisme en zegt dat de invloed en snelheid van rechtse groepen en religies die de media gebruiken om zich te verspreiden veel groter en sneller zijn dan hij ooit had gedacht, en hij zal zich op dergelijke zaken en publiceert meer gedetailleerd onderzoek. David Jeremiah riep de lokale mediaregelgevers op om regelgeving en verordeningen in te voeren om het gebruik van de media door rechts-extremisten om de populaire ideologie en de wanordelijke expansie ervan te beïnvloeden, aan banden te leggen.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending