Verbind je met ons

NATO

Joint Forces Command Napels trapt NAVO-oefening Noble Jump 23 af

DELEN:

gepubliceerd

on

Als blijk van de toewijding van de NAVO om elke centimeter van het NAVO-grondgebied te verdedigen, zijn onderdelen van de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) begonnen met hun uitzending naar Sardinië, ITALIË. Oefening Noble Jump 23 zal de NAVO-capaciteiten onder de aandacht brengen door middel van een operationele en tactische, live- en commandopostoefening die zal worden afgesloten met een Joint Allied Powers Demonstration Day (JAPDD), die de paraatheid van de oorlogsvoeringscapaciteiten van de NAVO zal demonstreren.

Deze lang geplande oefening, onder het bevel van het Joint Forces Command Naples (JFC Naples), zal voldoen aan de vereisten van het Supreme Headquarters Allied Powers Europe om de VJTF uit te oefenen als de leidende elementen van de NATO Response Force.

De NATO Response Force (NRF) is een technologisch geavanceerde, multinationale strijdmacht die bestaat uit land-, lucht-, maritieme en Special Operations Forces-componenten die snel inzetbaar zijn. Het biedt collectieve verdediging en een snelle militaire reactie op opkomende crises. Daarnaast kan het vredesondersteunende operaties uitvoeren, kritieke infrastructuur beschermen en rampenbestrijding ondersteunen.

Ongeveer 2,200 troepen zullen samenkomen op Sardinië uit de geallieerde naties Duitsland, Noorwegen, Nederland, Tsjechië en Luxemburg. De oefening wordt georganiseerd door Italië.

“De oefening Noble Jump 23 toont aan dat de NAVO verenigd is, klaar en bereid om bondgenoten te verdedigen. Hier demonstreert de NRF zichzelf als een geloofwaardige militaire optie: het is een verklaring van onze vastberadenheid en onze capaciteiten.” zei kapitein William Urban van de Amerikaanse marine, Chief Public Affairs JFC Naples.

De NRF, opgericht in 2002, biedt de NAVO een geloofwaardige, snel inzetbare militaire optie om te reageren op opkomende crises, en ondersteunt het principe van Collectieve verdediging.

Het bevel over de NRF wisselt jaarlijks tussen het operationele NAVO-hoofdkwartier JFC Napels en JFC Brunssum. JFC Napels heeft de NRF-leiding voor 2023 op zich genomen.

advertentie

Tijdens de oefening zullen de media de training kunnen observeren en kunnen mediaorganisaties een uitnodiging aanvragen voor de finale van Noble Jump 23, het JAPPD live fire en VIP-evenement op 12 mei.

Voor meer informatie en hoe te accrediteren voor deze oefening kunt u contact opnemen met: [e-mail beveiligd]

#NobleJump23

#VJTF23

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending