Verbind je met ons

Cyber ​​Security

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen cybercriminaliteit  

DELEN:

gepubliceerd

on

Cybercriminaliteit is een steeds groter probleem in een steeds meer verbonden wereld. Lees verder voor tips over hoe u uzelf kunt beschermen.

De digitale transformatie van economie en samenleving creëert kansen en uitdagingen, en daarom wordt cyberbeveiliging steeds belangrijker op maatschappelijk en persoonlijk niveau.

Cybercriminelen gebruiken phishing, malware en andere kwaadaardige praktijken om gegevens te stelen en toegang te krijgen tot apparaten, waardoor ze van alles kunnen doen, van toegang krijgen tot bankrekeningen tot databases van organisaties en nog veel meer.

Lees meer over de belangrijkste en opkomende cyberbedreigingen.

Hoe kan ik mezelf online beschermen?

De EU werkt aan het vergroten van de cyberbeveiliging, maar door de onderstaande tips te volgen, kunt u veilig blijven terwijl u internet gebruikt en op afstand werkt:

  • Wees voorzichtig met ongevraagde e-mails, sms-berichten en telefoontjes, vooral als ze een crisis gebruiken om u onder druk te zetten om de gebruikelijke beveiligingsprocedures te omzeilen. De aanvallers weten dat het vaak gemakkelijker is om mensen te misleiden dan om een ​​complex systeem te hacken. Houd er rekening mee dat banken en andere juridische groepen u nooit om wachtwoorden zullen vragen.
  • Beveilig uw thuisnetwerk. Wijzig het standaardwachtwoord voor uw wifi-netwerk in een sterk wachtwoord. Beperk het aantal apparaten dat is verbonden met uw Wi-Fi-netwerk en sta alleen vertrouwde apparaten toe.
  • Versterk uw wachtwoorden. Denk eraan om lange en complexe wachtwoorden te gebruiken die cijfers, letters en speciale tekens bevatten.
  • Bescherm uw apparatuur. Zorg ervoor dat u al uw systemen en applicaties bijwerkt en dat u antivirussoftware installeert en up-to-date houdt.
  • Familie en gasten. Uw kinderen en andere gezinsleden kunnen per ongeluk informatie wissen of wijzigen, of erger nog, per ongeluk uw apparaat infecteren, dus laat ze de apparaten die u voor uw werk gebruikt niet gebruiken.

Europese cyberveiligheidsmaatregelen

EU-instellingen, zoals de Europese Commissie, het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging, Cert-EU en Europol kwaadaardige activiteiten op te sporen, het bewustzijn te vergroten en burgers en bedrijven te beschermen.

Het Europees Parlement steunt dit al lang EU-maatregelen om de internetveiligheid te garanderen, aangezien de betrouwbaarheid en veiligheid van netwerk- en informatiesystemen en -diensten een cruciale rol spelen in de samenleving. Onderhandelaars van het Parlement en de Raad bereikten in mei 2022 een akkoord over alomvattende regels om de EU-brede veerkracht tegen vijandige cyberoperaties te versterken.

advertentie

Lees meer over waarom cyberbeveiliging belangrijk is voor de EU en wat de nieuwe regels zijn.

Lees meer over hoe de EU de digitale wereld vormgeeft

Europese cyberbeveiligingsmaand 

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending