Verbind je met ons

Cyber ​​Security

Een boost voor de cyberweerbaarheid van de EU

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op 10 november stemden Europarlementariërs over een nieuwe wet om de cyberbeveiliging in de EU te verbeteren, de zogenaamde Netwerk- en Informatiebeveiligingsrichtlijn (NIS2).

"Deze nieuwe wet zal de veerkracht en het reactievermogen op incidenten van de publieke en private sector en de EU als geheel verbeteren", verklaarde Eva Maydell, lid van het EP, die namens de EVP-Fractie de onderhandelingen over de richtlijn leidde.

“NIS2 is geen wondermiddel, maar het zal een echte EU-cyberbeveiligingscultuur en -ecosysteem samenbrengen, met minimumregels voor effectieve samenwerking en het bijwerken van de lijst van sectoren en activiteiten die onderworpen zijn aan cyberbeveiligingsverplichtingen. De recente aanvallen op de Nordstream-pijpleidingen hebben de kwetsbaarheid en kwetsbaarheid van onze kritieke infrastructuur aangetoond. In een wereld van hybride oorlogsvoering moeten we de internetkabels waarvan onze economieën afhankelijk zijn, net zo zorgvuldig beschermen als onze grenzen en pijpleidingen", aldus Maydell, lid van de Commissie industrie, onderzoek en energie van het Europees Parlement.

“Europa's cyberweerbaarheid en cyberbeveiliging zijn van cruciaal belang voor onze economische veerkracht. We moeten doortastende actie ondernemen om de paraatheid te vergroten en gedrag te ontmoedigen dat in strijd is met het internationaal recht, zowel online als offline. De nieuwe richtlijn voegt een stukje toe aan de grotere puzzel om meer veerkracht te krijgen", legt Maydell uit.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie

Trending