Verbind je met ons

Cloud computing

Commissie stelt software beschikbaar voor iedereen ten behoeve van bedrijven, innovators en gebieden van openbaar belang

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft nieuwe regels voor open source-software aangenomen die haar softwareoplossingen publiekelijk toegankelijk zullen maken wanneer er potentiële voordelen zijn voor burgers, bedrijven of andere openbare diensten. De recente studie van de Commissie over de impact van open source software en hardware op technologische onafhankelijkheid, concurrentievermogen en innovatie in de EU-economie toonde aan dat investeringen in open source gemiddeld tot vier keer meer rendement leiden. De diensten van de Commissie zullen de softwarebroncode die zij bezitten in veel kortere tijd en met minder papierwerk kunnen publiceren. Een voorbeeld van de voordelen van open sourcing is de Legislation Editing Open Software (LEOS), de software die door de Commissie wordt gebruikt om juridische teksten op te stellen.

Oorspronkelijk geschreven voor de Commissie, wordt LEOS nu ontwikkeld in nauwe samenwerking met Duitsland, Spanje en Griekenland. Deze regels volgen de richtlijnen van de Commissie Open source softwarestrategie 2020-2023, dat onder het thema 'Think Open' een visie heeft uiteengezet voor het aanmoedigen en benutten van de transformatieve, innovatieve en collaboratieve kracht van open source, de principes en ontwikkelingspraktijken ervan. De Strategie draagt ​​bij aan de doelstellingen van de overkoepelende Digitale strategie van de Commissie en Digital Europe-programma. Raadpleeg deze voor meer informatie persbericht.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending