Verbind je met ons

Europese Commissie

De Commissie geeft toestemming voor de oprichting van een joint venture tussen Scania en Sender

DELEN:

gepubliceerd

on

The European Commission has approved, under the EU Merger Regulation, the creation of a greenfield joint venture by Scania CV AB (‘Scania’) of Sweden and sennder Techologies GmbH (‘sennder’) of Germany.

De gezamenlijke onderneming will supply heavy-duty battery electric vehicles (‘BEV’) based on a pay-per-use-model along with associated digital, physical, and commercial services. Initially, it will be active in Germany and later on it will roll out its services in other European countries. Scania, onderdeel van de Volkswagen Group, is een wereldwijde ontwikkelaar en fabrikant van vrachtwagens en bussen, waaronder BEV's, en een aanbieder van voertuigfinanciering, verzekeringen en verhuurdiensten. afzender is een digitale wegvrachtexpediteur die een breed scala aan volledige vrachtwagenladingen levert aan verladers in heel Europa.

De Commissie kwam tot de conclusie dat de voorgenomen overname geen mededingingsbezwaren zou opleveren, gezien de beperkte impact ervan op de markt. De transactie werd onderzocht in het kader van de vereenvoudigde toetsingsprocedure voor concentraties.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Commissie concurrentie website, in de publieke case register onder zaaknummer M.11145.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending