Verbind je met ons

Europese Investeringsbank

Cyberbeveiligingsbedrijf Siren versnelt momentum met € 12 miljoen steun van de Europese Investeringsbank

DELEN:

gepubliceerd

on

De EIB steunt de mondiale strijd tegen de misdaad

Sirene, het onderzoeksinlichtingenbedrijf met een missie om mensen, bezittingen en netwerken veilig te houden, heeft vandaag aangekondigd dat het 12 miljoen euro aan financiering heeft ontvangen van de Europese Investeringsbank.

De aankondiging komt na een recordjaar voor Siren. Het bedrijf rapporteerde een omzetgroei van 162%, behaalde zijn eerste patent met vier extra patenten in behandeling, vestigde een gloednieuw hoofdkantoor in het Galway Innovation District en werd erkend in de Deloitte Technologie Fast 50 als een van de snelst groeiende bedrijven in Ierland.

In dezelfde periode tekende Siren verschillende partnerschappen om zijn klanten een completer pakket aan inlichtingenbronnen te bieden en zich op de markt te onderscheiden als een enkele zoekervaring voor alle gegevens van derden. De nieuwe datapartnerschappen bieden informatie over commerciële risico's, open source intelligence (OSINT), dark web intelligence en cyberdreigingsinformatie. Daarnaast lanceerde Siren Siren Consulting, een nieuwe strategische en toegepaste projecteneenheid van het bedrijf.

datum voorgoed

Siren biedt een geavanceerd inlichtingenplatform aan wetshandhavingsinstanties en organisaties die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de openbare veiligheid over de hele wereld. Met Siren kunnen onderzoekers complexe zoekopdrachten uitvoeren, de resultaten visueel ordenen en geavanceerde rapporten maken om bevindingen met hun teams te delen. Het platform wordt ook door grote bedrijven gebruikt om hun activa en netwerken te beschermen tegen fraude en cyberdreigingen.

Siren werkt samen met in de VS gevestigde non-profitorganisaties zoals de Anti-Mensenhandel Inlichtingen Initiatief (ATII) en de Nationale Taskforce Kinderbescherming (NCPTF) die zijn gepatenteerde technologie gebruiken om complexe inlichtingenproblemen op te lossen, mensenhandelaars te identificeren en mensenhandel terug te dringen.

advertentie

“Het is een echte mijlpaal dat Siren is goedgekeurd door de Europese Investeringsbank en we zijn erg dankbaar. Voor een bedrijf dat zich in de groeifase van Siren bevindt, zal de toegang tot financiering van deze omvang onze snelle expansieplannen voeden en ons in staat stellen veel meer organisaties toegang te geven tot onze unieke technologie”, aldus John Randles, CEO van Siren.

“De Europese Investeringsbank zet zich in voor het ondersteunen van innovatie op het gebied van cyberbeveiliging en het versnellen van de ontwikkeling van geavanceerde technologie om de veiligheid van burgers over de hele wereld te verbeteren. De €12 miljoen steun voor Siren zal de analyse en het onderzoek van gegevens verbeteren om mensenhandel te bestrijden, de wetshandhaving te versterken en fraude aan te pakken.” zegt Kris Peeters, vice-president van de Europese Investeringsbank.

Deze nieuwste financiering zal de ontwikkeling van het Siren-platform in het nieuwe mondiale R&D-centrum in Galway verder ondersteunen, om het personeelsbestand de komende twee jaar met 50% te vergroten, het merk Siren naar een hoger niveau te tillen en de mogelijkheden van Siren aan een breder mondiaal publiek op de markt te brengen. Cruciaal is dat het Siren in staat zal stellen om meer waarde te bieden aan klanten, met name op het gebied van informatie over cyberdreigingen, operationele monitoring, financiële criminaliteit en wetshandhaving en inlichtingen. In 2019 ontving Siren $ 10 miljoen aan Series A-financiering onder leiding van Atlantische brug.

De vraag naar onderzoeksinformatie

Het INTERPOL Global Crime Trend Summary Report 2022 constateerde dat de vijf soorten misdaad die zij wereldwijd monitort, hebben standgehouden of zijn geëscaleerd, met name door de mondiale pandemie, en nog steeds een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid en het welzijn van publieke en private entiteiten en actoren, van overheidsinstellingen en bedrijven tot individuele burgers. Volgens de FBI is het aantal moorden is in 2021 met bijna 30% gestegen ten opzichte van 2020 grootste stijging in één jaar ooit opgenomen in de VS

Naast deze trends op het gebied van gewelddadige misdaad blijven syndicaten voor de handel in synthetische verdovende middelen de omvang en reikwijdte van hun activiteiten uitbreiden. Deze trend is het meest acuut in de Five Eyes-landen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland. Gezien de opzettelijk gedecompartimenteerde en sterk genetwerkte aard van deze syndicaten, zijn de multi-domein data-aggregatie en mogelijkheden voor het genereren van netwerkgrafieken van Siren essentieel voor onderzoekers.

Met Siren kunnen organisaties zaken sneller afsluiten door onderzoeken te versnellen en gemakkelijker toegang te krijgen tot voorheen niet-verbonden gegevens. Organisaties kunnen een nauwkeurigere reeks gegevensrelaties op machinesnelheid en schaal visualiseren, analyseren en vervolgens verspreiden.

Achtergrondinformatie

Over de Europese Investeringsbank

De De EIB werkt nauw samen met andere EU-instellingen om de Europese integratie te bevorderen, de ontwikkeling van de EU te bevorderen en het EU-beleid in meer dan 160 landen over de hele wereld te ondersteunen. Door EIB wereldwijd, opgericht in 2022 om de impact van onze ontwikkelingsfinanciering te vergroten, helpen we mondiale uitdagingen aan te pakken en groei en kansen te creëren op alle continenten. De afgelopen tien jaar heeft de EIB ruim 8 miljard euro verstrekt voor langetermijninvesteringen in heel Ierland, waaronder projecten op het gebied van onderwijs, energie, transport, sociale huisvesting, gezondheidszorg, landbouw en water, evenals investeringen door kleine bedrijven en bedrijfsonderzoek en -ontwikkeling .

Over Sirene

Siren is een complete onderzoeksoplossing die mensen, bezittingen en netwerken beschermt. Siren combineert gegevens uit open source-, leveranciers- en geheime bronnen, waardoor analisten en onderzoekers risico's, bedreigingen en misdaden voor de nationale veiligheids-, openbare veiligheid-, fraude- en compliance- en cyberdreigingsgemeenschappen kunnen analyseren. De gepatenteerde technologie van Siren is op unieke wijze gebaseerd op zoekopdrachten en biedt de gebruiker eenvoudig te gebruiken zoek-, analyse-, visualisatie- en rapportagemogelijkheden voor onderzoek naar alle gegevenstypen op alle schalen van het gegevensvolume.

In november 2022 werd Siren opgenomen in de Deloitte Technologie Fast 50. Sirene werd genoemd als een Gartner Coole leverancier in een Analytics- en Data Science-rapport in 2020. Ga voor meer informatie naar www.sirene.io.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending