Verbind je met ons

Digitale technologie

Wat de rechtszaak van president Trump en de nieuwe app GETTR gemeen hebben: de verwijdering van Big Tech

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

Op woensdag heeft president Donald J Trump aangekondigd dat hij het Big Tech-monopolie zal neerhalen. Facebook en Twitter zijn zijn twee belangrijkste doelwitten, maar de implicaties van zijn juridische strijd zullen binnenkort in de hele branche voelbaar zijn.

Tijdens zijn ambtsperiode kon geen enkele partijdigheid de impact die Trumps online aanwezigheid op de wereld had, temperen. Hij zorgde voor een revolutie in de manier waarop wereldleiders sociale media gebruiken en verzamelde tijdens zijn ambtstermijn meer dan 88.9 miljoen volgers op Twitter. Maar dezelfde stem is het zwijgen opgelegd, waarbij Twitter zijn @realDonaldTrump-handvat permanent opschort en vele andere sociale-mediagiganten hem voor het leven muilkorven.

Platforms zoals Twitter en Facebook claimen gebruikersveiligheid en richten zich voortdurend op conservatieve stemmen. In plaats daarvan zien velen hun acties als toezicht. Een groeiende mening is dat deze sociale-media-imperiums miljoenen hebben geïnvesteerd in het tot zwijgen brengen van de meningen waarmee ze het niet eens zijn, in plaats van zich te concentreren op legitieme kwesties, zoals inhoud die zelfbeschadiging en schadelijke identiteitspolitiek promoot.  

advertentie

Ze kiezen ervoor om de gewone man te vervreemden vanwege hun politieke overtuigingen, terwijl ze betalen aan een selecte elite. Dit heeft een wereld gecreëerd waarin de socialemediagiganten een “de facto censuurarm” zijn geworden van de elites aan de macht, zoals president Trump zei in zijn toespraak.

Alleen de tijd zal leren of de juridische acties van president Trump zullen leiden tot een wereldwijde druk om Big Tech verantwoordelijk te houden voor hun onwettige acties, in de VS, het VK, Europa en daarbuiten. De toenemende aandacht voor censuur, schaduwverbod en regelrechte zwarte lijsten van hele gemeenschappen en politieke overtuigingen spreekt echter voor zich.  

GETTR-CEO Jason Miller, voormalig hoofdwoordvoerder en senior adviseur van president Trump, heeft deze frustratie aangeboord met zijn nieuwe socialemediaplatform. GETTR, gecreëerd om de censuur van 'big tech' tegen te gaan, is een niet-bevooroordeeld socialemediaplatform dat tot doel heeft de vrijheid van meningsuiting te beschermen en op te komen tegen de annuleringscultuur.

advertentie

Ondanks ideologie wil de GETTR-app tegen het einde van het jaar ook het technologisch meest geavanceerde platform zijn. Het ontwerpethos van het platform is om ervoor te zorgen dat functionaliteit en functies gelijke tred houden met de gedachten en ideeën van de gebruiker, en niet andersom. Het platform stelt gebruikers in staat om meer en langer te delen in vergelijking met zijn concurrenten: iedereen die meedoet, krijgt bijvoorbeeld 777 tekens, uploadlimieten van 3 minuten voor video's en een geavanceerde bewerkingsfunctie.

GETTR gaat ook in op de heersende frustraties van censuur van betaalde sociale verdieners die hebben geleid tot het overlopen van Patreon's meest vooraanstaande creator-leden: Sam Harris, Dave Rubin en Jordan Peterson.

Via traditionele modellen gaan de mogelijkheden om inkomsten te genereren en hele levensonderhoud verloren vanwege het gevreesde label 'onvriendelijk zijn voor adverteerders'. GETTR heeft een nieuwe fooifunctie geïntroduceerd, wat betekent dat gebruikers nooit zullen worden gedemonetiseerd vanwege hun politieke overtuigingen. Miller wil 'de controle teruggeven aan de mensen' - gebruikers zullen gerust zijn, wetende dat hun inhoud niet de zakken van Mark Zuckerberg en Jack Dorsey zal vullen.

GETTR spreekt tot degenen die geloven dat keuzevrijheid precies is wat we hebben verloren met de komst van onze huidige tijd. En met al 1 miljoen geregistreerde gebruikers sinds de lancering op 4 julith, is het duidelijk dat Miller een gemeenschappelijke zenuw heeft geraakt: degenen die het vertrouwen hebben verloren in een systeem waarin Noord-Koreaanse regeringsfunctionarissen een Facebook- of Twitter-account kunnen hebben, maar een voormalig democratisch gekozen president niet.

Door Mark Zuckerberg en Jack Dorsey en hun media-imperiums aan te klagen, voert Trump een populaire oorlog tegen dit censuurregime. Gesteund door het America First Policy Institute, een non-profitorganisatie die zich richt op het ondersteunen van de vrijheid van meningsuiting, zal president Trump door zijn aanhangers worden gezien als een verdediger van andere vrijdenkers in de politiek, maar alle wereldwijde netizens die in natura het zwijgen zijn opgelegd.  

Digitale economie

Commissie stelt een pad naar het digitale decennium voor om de digitale transformatie van de EU tegen 2030 tot stand te brengen

gepubliceerd

on

Op 15 september heeft de Commissie een Pad naar het digitale decennium voorgesteld, een concreet plan om de digitale transformatie van onze samenleving en economie tegen 2030 te realiseren. Het voorgestelde pad naar het digitale decennium zal de digitale ambities van de EU voor 2030 tot een concreet leveringsmechanisme. Het zal een governancekader opzetten op basis van een jaarlijks samenwerkingsmechanisme met de lidstaten om de 2030 Digitale decenniumdoelen op het niveau van de Unie op het gebied van digitale vaardigheden, digitale infrastructuren, digitalisering van bedrijven en openbare diensten. Het is ook bedoeld om grootschalige digitale projecten te identificeren en uit te voeren waarbij de Commissie en de lidstaten betrokken zijn. De pandemie benadrukte de centrale rol die digitale technologie speelt bij het opbouwen van een duurzame en welvarende toekomst. De crisis heeft met name een kloof blootgelegd tussen bedrijven die digitaal geschikt zijn en bedrijven die nog geen digitale oplossingen hebben toegepast, en de kloof tussen goed verbonden stedelijke, landelijke en afgelegen gebieden. Digitalisering biedt veel nieuwe kansen op de Europese markt, waar in 500,000 meer dan 2020 vacatures voor cyberbeveiligings- en data-experts onvervuld bleven. In overeenstemming met de Europese waarden moet het pad naar het digitale decennium ons digitale leiderschap versterken en een mensgericht en duurzaam digitaal beleid bevorderen burgers en bedrijven in hun kracht te zetten. Meer informatie is beschikbaar in deze persbericht, Q & A als factsheet (Engels). De State of the Union-toespraak van president von der Leyen is ook beschikbaar online..

advertentie

Verder lezen

kunstmatige intelligentie

Onderwijs: Commissie lanceert deskundigengroep om ethische richtlijnen over kunstmatige intelligentie en gegevens voor onderwijzers te ontwikkelen

gepubliceerd

on

Op 8 juli hield de Commissie de eerste vergadering van de expertgroep Kunstmatige Intelligentie (AI) en data in onderwijs en opleiding. De expertgroep maakt deel uit van de Actieplan digitaal onderwijs (2021-2027), die het begrip van het gebruik van opkomende technologieën verder zal bevorderen en het bewustzijn zal vergroten over de kansen en risico's van het gebruik van AI en gegevens in onderwijs en opleiding. De 25 experts, geselecteerd via een open oproep, moeten ethische richtlijnen opstellen over AI en data die specifiek gericht zijn op de onderwijs- en opleidingssector. De groep erkent het potentieel en de risico's van AI-technologieën en -gegevens en zal uitdagingen op het gebied van non-discriminatie en ethische, veiligheids- en privacykwesties aanpakken.

Het zal ook tegemoet komen aan de dringende behoefte voor docenten en studenten om een ​​basiskennis te hebben van AI en datagebruik om positief, kritisch en ethisch om te gaan met deze technologie. Mariya Gabriel, commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugdzaken, zei: "Kunstmatige intelligentie en learning analytics zijn baanbrekende technologieën. Ze brengen een revolutie teweeg in de manier waarop studenten leren. Tegelijkertijd maken veel opvoeders, ouders en leerlingen zich begrijpelijkerwijs zorgen over wie de over hen gegenereerde gegevens verzamelt, controleert en interpreteert. Dit is waar onze nieuwe deskundigengroep van pas komt: hun werk zal een belangrijke rol spelen bij het opstellen van praktische ethische richtlijnen voor opvoeders, waarbij bijvoorbeeld vooroordelen in de besluitvorming worden aangepakt.

"De bijeenkomst was een belangrijke stap in de richting van de uitvoering van ons actieplan voor digitaal onderwijs - samen zullen we ervoor zorgen dat AI voldoet aan echte onderwijsbehoeften en veilig en ethisch wordt gebruikt door leerlingen en onderwijzers in heel Europa."

advertentie

De bijeenkomst was de eerste van vier in de komende 12 maanden. De richtlijnen, die in september 2022 worden gepresenteerd, gaan vergezeld van een trainingsprogramma voor onderzoekers en studenten over de ethische aspecten van AI, en omvatten een doelstelling van 45% van de deelname van vrouwen aan activiteiten. De groep zal er ook voor zorgen dat in de richtsnoeren rekening wordt gehouden met de richtlijnen van de Commissie van april 2021 voorstel voor wettelijk kader voor AI en nieuw gecoördineerd plan met lidstaten with. Informatie over de lancering en het werkprogramma van de expertgroep is beschikbaar online., meer informatie over AI en onderwijs is beschikbaar CDL Super Session..

advertentie
Verder lezen

Digitale economie

Nieuwe digitale bron gelanceerd ter ondersteuning van innovatie op het gebied van gezondheidszorg, sociale zorg en industrie

gepubliceerd

on

Innovatie realiseren is een nieuwe hulpbron die is ontwikkeld door Life Sciences Hub Wales om degenen die werkzaam zijn in de industrie, de gezondheidszorg en de sociale zorg te informeren en te begeleiden. Het vat belangrijk onderzoek samen, biedt kritische inzichten en biedt nieuwe perspectieven van sectoroverschrijdende opinieleiders.

Deze nieuwe digitale bron geeft een overzicht van de schat aan kennis die beschikbaar is over innovatie in de gezondheids- en sociale zorg om degenen die het nodig hebben te voorzien van de meest relevante en belangrijke informatie. Life Sciences Hub Wales heeft nauw samengewerkt met bijdragen uit de gezondheidszorg, de industrie, de academische wereld en de sociale zorg.

Innovatie wordt door veel belanghebbenden gezien als essentieel voor het katalyseren van systeembrede veranderingen en het maken van een verschil voor patiënten en mensen. Uit een recent onderzoek in opdracht van Life Sciences Hub Wales voor Beaufort Research bleek dat 97% van de gezondheids- en sociale zorg innovatie als zeer belangrijk beschouwt, naast 91% van de industrie.

advertentie

Belemmeringen kunnen innovatie echter bemoeilijken, waaronder een gebrek aan gemeenschappelijke taal, middelen en sectoroverschrijdende betrokkenheid. Life Sciences Hub Wales heeft de Achieving Innovation-resource gecreëerd om deze uitdagingen aan te pakken, empirisch onderbouwde oplossingen en antwoorden te identificeren om het innovatie-ecosysteem te navigeren en onze gezondheids- en sociale zorgsystemen toekomstbestendig te maken.

De bron zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuw materiaal en wordt gelanceerd met een:

Cari-Anne Quinn, CEO van Life Sciences Hub Wales, zei: "Deze nieuwe hulpbron kan een sleutelrol spelen bij het helpen van belanghebbenden van alle achtergronden bij het navigeren door de ecosystemen voor gezondheidszorg en sociale zorg in Wales en daarbuiten. Innovators hebben de sleutel in handen tot grootschalige transformatie van gezondheid, zorg en welzijn in Wales en deze bron zal hen ondersteunen om dit te bereiken.”

advertentie

Minister van Volksgezondheid en Sociale Diensten, Eluned Morgan, zei: “Innovatie speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van onze gezondheids- en sociale zorgsectoren in Wales om nieuwe ideeën en technologieën te leveren in samenwerking met de industrie. Ik verwelkom de nieuwe bron 'Achieving Innovation' van Life Sciences Hub Wales als een belangrijk hulpmiddel voor innovators die werken aan het overwinnen van echte uitdagingen en het grijpen van spannende nieuwe kansen. Toen we Life Science Hub Wales oprichtten en financierden, stond innovatie centraal in het ethos - dit ethos heeft een sleutelrol gespeeld in ons herstel en onze reactie op de impact van COVID-19.”

Dr. Chris Subbe, Adviseur Acute, Respiratory and Critical Care Medicine bij Betsi Cadwaladr University Health Board en Senior Clinical Lecturer aan Bangor University, zei: “Ik vond het geweldig om bij te dragen aan de Achieving Innovation-bron door te onderzoeken hoe belangrijk het is om van innovatie een dagelijkse gewoonte te maken.

In deze tijd van uitzonderlijke druk op ons vermogen om kwaliteitszorg te bieden, moeten we manieren vinden om talent en ideeën te ontwikkelen, waar ze ook vandaan komen. Deze nieuwe bron moet multidisciplinaire innovators uit de industrie en de gezondheidszorg de nodige informatie, context en taal geven.”

Darren Hughes, directeur van de Welsh NHS Confederation, zei: “We verwelkomen de nieuwe Achieving Innovation-resource van Life Sciences Hub Wales, omdat we de impact van innovatie en servicetransformatie hebben gezien als reactie op de Covid-19-pandemie. De bron ondersteunt een dieper begrip van innovatie en vormt een aanvulling op ons rapport van meerdere instanties dat is opgesteld door de Swansea University, Het NHS Wales COVID-19 onderzoeksrapport over innovatie en transformatie, die is gebaseerd op een uitgebreide wetenschappelijke basis van personeelservaringen uit heel NHS Wales, onderzoekend waarom en hoe ze hebben geïnnoveerd en kijken naar praktische aanbevelingen om deze agenda te bevorderen.

"Terwijl we aan herstel beginnen, is het absoluut noodzakelijk dat we kansen benutten om de dienstverlening, efficiëntie, patiëntresultaten en het welzijn van het personeel te verbeteren en een cultuur van leren en het delen van beste praktijken over de grenzen van de organisatie heen aan te moedigen."

De bron komt op een opwindend moment voor innovatie in Wales, met de lancering van de Intensive Learning Academies eerder in 2021. Deze toonaangevende academies, de eerste in hun soort ter wereld, leveren op innovatie gerichte cursussen, onderzoek en advies op maat diensten, waarbij Life Sciences Hub Wales relevante partners ondersteunt.

Als u de bron voor het bereiken van innovatie wilt verkennen, Klik hier

Over Life Sciences Hub Wales

Life Sciences Hub Wales wil van Wales de plaats bij uitstek maken voor innovatie op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. We helpen innovatie te bevorderen en een zinvolle samenwerking tot stand te brengen tussen industrie, gezondheidszorg, sociale zorg, overheid en onderzoeksorganisaties.

We willen helpen om zowel de gezondheid als het economisch welzijn van de natie te transformeren:

  • Het versnellen van de ontwikkeling en acceptatie van innovatieve oplossingen die de gezondheids- en sociale zorgbehoeften van Wales ondersteunen, en;
  • samenwerken met de industrie om economische verbetering in de life sciences-sector te bevorderen en de bedrijfsgroei en banen in Wales te stimuleren.

We doen dit door nauw samen te werken met collega's op het gebied van gezondheidszorg en sociale zorg om inzicht te krijgen in de uitdagingen en druk waarmee een organisatie kan worden geconfronteerd. Eenmaal geïdentificeerd, werken we vervolgens samen met de industrie om de ontwikkeling van innovatieve oplossingen te helpen zoeken en ondersteunen om deze uitdagingen flexibel aan te pakken.

Ons team biedt advies op maat, bewegwijzering en ondersteuning om alle innovatietrajecten te versnellen, of het nu gaat om het ondersteunen van een clinicus met een briljant idee of een multinationale life sciences-organisatie.

Life Sciences Hub Wales helpt systeembrede verandering te katalyseren door een sectoroverschrijdend innovatie-ecosysteem bijeen te roepen en te orkestreren. Deze verbindingen stellen ons in staat om waardevolle netwerk- en matchmaking-mogelijkheden te creëren.

Om meer te weten te komen, klik hier.

Over de bron voor het bereiken van innovatie

De bron wordt gestart met:

  • Acht inzichten voor het bereiken van innovatie- artikel waarin de belangrijkste inzichten en thema's uit de hele bron worden verzameld.
  • directory een samenvatting van de ondersteuning en organisaties die beschikbaar zijn in Wales.
  • A verhalende recensie van innovatiebewijs en literatuur.
  • A beleidsevaluatie van de benadering van innovatie door de Welshe regering.
  • Blogs geschreven door leiders uit de hele gezondheidszorg, de industrie en de sociale zorg die zich richten op innovatie.
  • Podcasts waar opinieleiders de uitdagingen en kansen van innovatie bespreken.

Onderzoeksreferentie:

"Uit een recent onderzoek in opdracht van Life Sciences Hub Wales voor Beaufort Research bleek dat 97% van de gezondheids- en sociale zorg innovatie als zeer belangrijk beschouwt, naast 91% van de industrie.”

Beaufort Research kreeg de opdracht van Life Sciences Hub Wales om begin 2021 een anoniem onderzoek uit te voeren naar de perceptie van de sectoroverschrijdende stakeholders rond de organisatie en de bredere life sciences-sector. Dit werd gedaan om de toekomstige strategische richting van Life Sciences Hub Wales te helpen bepalen.

Verder lezen
advertentie
advertentie
advertentie

Trending