Verbind je met ons

Digital Society

Lancering van nieuwe calls ter waarde van € 258 miljoen ter ondersteuning van digitale connectiviteitsinfrastructuren

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

De Commissie heeft de eerste oproepen tot het indienen van voorstellen onder het digitale gedeelte van de Connecting Europe Facility (CEF Digital) programma. Met een gepland budget van 258 miljoen euro zijn de oproepen bedoeld om de digitale connectiviteitsinfrastructuren, met name gigabit- en 5G-netwerken, in de hele Unie te verbeteren en bij te dragen aan de digitale transformatie van Europa. De Commissie zal acties medefinancieren die gericht zijn op het uitrusten van Europa's belangrijkste transportroutes en leveranciers van belangrijke diensten in lokale gemeenschappen met 5G-connectiviteit, evenals acties om backbone-netwerken op basis van geavanceerde technologieën uit te rollen of te upgraden. De oproepen zullen ook gericht zijn op infrastructuur die federatieve cloudservices verbindt, backbone-infrastructuren voor digitale wereldwijde gateways, zoals onderzeese kabels, en voorbereidende acties voor het opzetten van operationele digitale platforms voor vervoers- en energie-infrastructuren in de hele EU.

Dit volgt op de goedkeuring van de eerste Werkprogramma voor de CEF Digital in december 2021 was er meer dan € 1 miljard aan financiering gereserveerd voor de periode 2021-2023. CEF Digital-oproepen staan ​​voornamelijk open voor entiteiten, waaronder joint ventures, gevestigd in lidstaten en overzeese landen of gebieden. Geïnteresseerde aanvragers kunnen meer te weten komen over de aanvraag, de evaluatie en de toekenningsprocedures op de online infodag dat zal plaatsvinden op 19 januari. De tweede generatie van de Connecting Europe Facility (CEF-2-programma) onderdeel "Digitaal" (2021-2027) bouwt voort op de vorige, die grensoverschrijdende digitale infrastructuren en diensten ondersteunde, evenals gratis internettoegang voor lokale gemeenschappen via de WiFi4EU initiatief van 2014-2020.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.
advertentie
advertentie

Trending