Verbind je met ons

Digitale economie

De digitale euro zal contant geld aanvullen, niet vervangen

DELEN:

gepubliceerd

on

“If we want the digital Euro to become a success, we need a clear and convincing narrative of why we need it in the first place. People need to see the benefits of a digital Euro in their day-to-day lives. The European Central Bank and the European Commission have yet to make a compelling case of why we need the digital Euro and what added value it will deliver,” explained Markus Ferber MEP, the EPP Group Spokesman in the European Parliament’s Economic and Monetary Affairs Committee. His comment comes as the Commission was expected to present its Single Currency Package, including a legal framework for the digital euro op 28 juni.

“Er zijn geen duidelijke hiaten in het betalingslandschap van de EU. Als we alleen de bestaande betalingsinfrastructuur dupliceren met de digitale euro, is dat geen goede businesscase”, zegt Ferber.

Markus Ferber ziet geen gevaar dat contant geld wordt afgeschaft: “Terwijl betalingen steeds meer digitaal gaan, blijft contant geld voor veel mensen koning. De digitale euro moet contant geld aanvullen, maar mag het niet vervangen. Ik ben blij te zien dat de Commissie ook nadenkt over het behouden van contant geld als betaalmiddel.”

De huidige ontwerpelementen suggereren dat de digitale euro in wezen alleen voor retailbetalingen zal worden gebruikt. "De grootste voordelen van een digitale valuta zouden echter in de zakenwereld liggen. We moeten op zijn minst de mogelijkheid van toekomstige upgrades open houden. Als we een digitale versie van de eenheidsmunt introduceren, moet deze klaar zijn om de kansen van de digitale wereld te benutten”, besluit Ferber.

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending