Verbind je met ons

Digitale economie

Nieuwe en sterke regels voor online platforms om een ​​einde te maken aan het 'digitale Wilde Westen'

DELEN:

gepubliceerd

on

We gebruiken uw aanmelding om inhoud aan te bieden op manieren waarmee u heeft ingestemd en om ons begrip van u te verbeteren. U kunt zich op elk moment afmelden.

"Het Europees Parlement zal een krachtig signaal afgeven dat we een digitale eengemaakte markt willen met duidelijke regels, sterke consumentenbescherming en een bedrijfsvriendelijke omgeving", zei Arba Kokalari, Europarlementariër, voorafgaand aan het plenaire debat van vandaag (19 januari) over de Digital Services Act (DSA) in het Europees Parlement.

De EU-regels inzake digitale diensten, waaronder onlinediensten van websites tot internetinfrastructuurdiensten en onlineplatforms, zijn sinds de goedkeuring van de e-commercerichtlijn in 2000 grotendeels ongewijzigd gebleven.

"De nieuwe regels zullen een einde maken aan het digitale Wilde Westen waar de grote platforms zelf de regels bepalen en criminele inhoud viraal gaat", zegt Kokalari, die namens de EVP-Fractie onderhandelt over de DSA.

“We hebben een geweldig compromis bereikt om ervoor te zorgen dat Europese digitale bedrijven gemakkelijk nieuwe klanten kunnen bereiken en internationaal kunnen concurreren. Tegelijkertijd zal het leiden tot een effectievere verwijdering van illegale inhoud, meer transparantie voor consumenten en versterking van de rechten van gebruikers die door de grote platforms zijn mishandeld”, aldus Kokalari.

De EVP-Fractie kwam op voor het midden- en kleinbedrijf om hen te behoeden voor onevenredige verplichtingen en om hen de kans te geven van bepaalde vereisten vrijgesteld te worden door een ontheffing aan te vragen.

"De DSA is een horizontale, technologieneutrale verordening met als langetermijndoelstelling om de versnippering van de digitale eengemaakte markt te voorkomen", benadrukte Andreas Schwab, Europarlementariër, de woordvoerder van de EVP-Fractie voor de interne markt van de EU. zorgen ervoor dat consumenten online worden beschermd zoals ze offline worden beschermd. We willen een evenredige aanpak, die ervoor zorgt dat grote online bedrijven met een systeemrisico meer verantwoordelijkheid nemen voor wat er op hun platforms gebeurt, terwijl kmo's niet worden overbelast en voorkomen dat ze groeien en opschalen -up", concludeerde Schwab.

advertentie

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending