Verbind je met ons

Antitrust

Antitrust: de Commissie stuurt een mededeling van punten van bezwaar naar Apple om de bezorgdheid over de App Store-regels voor aanbieders van muziekstreaming weg te nemen

DELEN:

gepubliceerd

on

De Europese Commissie heeft een mededeling van punten van bezwaar naar Apple gestuurd waarin zij haar bezorgdheid over de App Store-regels voor aanbieders van muziekstreaming verduidelijkt.

Deze procedurele stap volgt die van de Commissie Verklaring van bezwaar waarin het voorlopige standpunt van de Commissie werd geschetst dat Apple misbruik maakte van zijn machtspositie door: (i) zijn eigen betalingstechnologie voor in-app-aankopen op te leggen aan ontwikkelaars van muziekstreaming-apps ('IAP-verplichting'), en (ii) de mogelijkheid van app-ontwikkelaars om iPhone te informeren te beperken en iPad-gebruikers van alternatieve muziekabonnementsdiensten ('anti-stuurverplichtingen').

In de mededeling van punten van bezwaar van vandaag wordt verduidelijkt dat de Commissie voor de doeleinden van dit antitrustonderzoek niet langer een standpunt inneemt over de wettigheid van de IAP-verplichting, maar zich eerder richt op de contractuele beperkingen die Apple heeft opgelegd aan app-ontwikkelaars.

De Commissie is voorlopig van mening dat de anti-stuurverplichtingen van Apple oneerlijke handelsvoorwaarden zijn die in strijd zijn met artikel 102 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie ("VWEU"). De Commissie is met name bezorgd dat de anti-stuurverplichtingen die Apple oplegt aan ontwikkelaars van muziekstreaming-apps, deze ontwikkelaars ervan weerhouden consumenten te informeren over waar en hoe ze zich kunnen abonneren op streamingdiensten tegen lagere prijzen.

Een persbericht is beschikbaar online..

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending