Verbind je met ons

Zakelijk

Zijn er gevaren verbonden aan het zakendoen in de VAE?

DELEN:

gepubliceerd

on

Het internationale financiële centrum van Dubai (DIFC) beweert in zijn online advertenties een bloeiende en stabiele zakelijke omgeving van wereldklasse te bieden. Het zegt dat het een ondersteunend ecosysteem biedt dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het opstarten, groeien en het behalen van succes.

Eén maatstaf voor het recht om dergelijke geloofsbrieven op te eisen is het feit dat andere emiraatstaten, zoals Abu Dhabi en Ras al-Khaimah (RAK) hebben een Memorandum Of Agreement gesloten met het DIFC in Dubai, waarin zij instemmen met arbitrage en beweren daar te worden gehoord als hun contractuele verplichting dit specificeert.

Op haar beurt wil het DIFC bekend en erkend worden als een internationaal veilige plek om te procederen en te arbitreren. Veel internationale advocatenkantoren hebben er nu kantoren.

Daarnaast heeft Emirates een onderlinge overeenkomst met HMCS om elkaars vonnissen te erkennen en dit heeft logischerwijs betrekking op de tenuitvoerlegging.

Veel individuen en multinationale bedrijven realiseren zich nu pas de gevolgen hiervan.

Een voorbeeld is de Zaak Azima versus Ras Al Khaima, dat niet alleen doordringt in de High Courts van Londen, maar ook in de District Court for the Middle District van North Carolina, waar een privé-detective genaamd Nicholas Del Rosso is onderzocht. beschuldigd van het hacken van de Amerikaanse luchtvaartzakenman Farhad Azima.

advertentie

Het High Court in Londen heeft de voortzetting van a wereldwijd bevriezingsbevel tegen de Ras Al Khaimah Investment Authority (RAKIA), het staatsinvesteringsfonds van Ras Al Khaimah, een emiraat van de VAE.

Azima, via zijn advocaten in een Archief van 180 pagina's, beweert dat Del Rosso, een voormalig politieman en privé-detective uit Londen,  namens hem zijn e-mails gehackt van een Amerikaans advocatenkantoor genaamd Decherts.

Naast deze, iEr wordt beweerd dat Del Rosso de bestanden heeft gehackt van een ander advocatenkantoor dat niet direct verband houdt met Azima. De claim is een beroep tegen een uitspraak die de toegang tot de inzage van Del Rosso's bestanden beperkt.

Del Rosso is inderdaad een oude hacker. Hij heeft in het verleden voor Kroll gewerkt en was vele jaren geleden betrokken bij het hacken van het geschil tussen British Airways en Virgin. Volgens Brian Basham, een inmiddels gepensioneerde PR-expert Del Rosso bespeelde beide kanten van het veld en kon een zeer goede lunch niet weerstaan.

Azima verheugt zich niet alleen over het Wereldomvattende Bevriezingsbevel dat vorige maand werd uitgevaardigd, maar zet ook de achtervolging in RAK voor schadevergoeding van meer dan £ 20 miljoen pond in de VSK.

Voor Ras Al-Khaima de schade kan echter groter en aanhoudend zijn. De Ras Al Khaima Investment Authority verwelkomt inkomende investeringen en heeft in sommige hiervan ook investeringsposities ingenomen, mogelijk als aandeelhouder.

De MOA van Ras Al Khaima met Dubai houdt in dat zij alle rechtszaken, inclusief wereldwijde bevriezingsbevelen, moet afdwingen, met daaruit voortvloeiende gevolgen voor elk ander bedrijf of individu gevestigd in Ras Al-Khaima. 

Simpel gezegd kan er heel goed een gevaar bestaan ​​voor gerechtelijke stappen en handhaving door Azima tegen elke entiteit die een gezamenlijke onderneming aangaat met de RAK Investment Authority en activa heeft waarop beslag kan worden gelegd of die kunnen worden aangespannen.

DIFC is benaderd voor een reactie, maar heeft nog niet gereageerd.

U kunt contact opnemen met de auteur via [e-mail beveiligd]

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending