Verbind je met ons

Business Information

De toekomst van Bitcoin, CBDC's, NFT's en GameFi: inzichten van de productmarketingmanager van OKX

DELEN:

gepubliceerd

on

CoinReporter interviewde Matthew Osofisan, OKX's Product Marketing Manager, over de toekomst van Bitcoin, CBDC's, NFT's en GameFi en waarom voorzichtig te zijn met regelgeving.

"Wat zijn volgens u de langetermijnvooruitzichten voor Bitcoin en denkt u dat Bitcoin een wereldwijde reservevaluta kan worden?

Ik vind het een geweldige vraag. Je bent op de juiste plek, vraag het aan de juiste mensen. Ik geloof fundamenteel in de technologie die Bitcoin ondersteunt als reservevoorraad. We beginnen over de hele wereld veel meer adoptie te zien, en als je nadenkt over waar de volgende golf van Bitcoin-adoptie vandaan zal komen, zal het van grotere regeringen komen, het zal van steeds meer centrale banken komen . En ik geloof echt dat Bitcoin in de loop van de tijd een soort gecertificeerde waardeopslag zal worden. Het potentieel in de toekomst is dus bijna onbeperkt, en daarom geloven we in de technologie die dit ondersteunt en geloven we ook in de toekomst voor Bitcoin.

Denkt u dat regulering de ontwikkeling van Bitcoin en de hele blockchain-industrie kan belemmeren?

Het hangt er echt van af hoe de verordening wordt uitgevoerd. Hier bij OKX verwelkomen we regelgeving. We willen samenwerken met regelgevers en ervoor zorgen dat we niet alleen op een conforme manier werken in de rechtsgebieden waarin we actief zijn, maar we zijn ook van mening dat regelgeving het ontstaan ​​van deze industrie, die de technologie is, moet ondersteunen. Ervoor zorgen dat de technologie wordt gereguleerd op een manier die innovatie niet belemmert, consumentenwaarde biedt en bescherming biedt op manieren die regelgevers geschikt achten. Daarom werken we graag samen met toezichthouders om ervoor te zorgen dat de insiders, de stem van degenen die in deze branche actief zijn, worden vertegenwoordigd. Maar ik denk wel dat goede regelgeving echt kan helpen om acceptatie en groei in het algemeen te stimuleren, en dat verwelkomen we. Natuurlijk moet het ook particuliere gebruikers en gebruikers die actief zijn in de institutionele sector beschermen. Regelgeving in het algemeen, mits goed en doordacht uitgevoerd, is een zeer welkome verandering.

Kunt u mij vertellen wat u vindt van CBDC's?

Ik denk dat het een geweldige technologie is die een nieuwe manier heeft laten zien om waarde te creëren. Centrale banken beginnen in te zien dat het implementeren van een blockchain- of grootboektechnologie een efficiëntere manier is om zaken als kwantitatieve versoepeling te beheren en ook om inzicht te krijgen in de stromen die in en uit de economie komen. Dus als mechanisme en als hefboom om te gebruiken, denk ik dat CBDC's een zeer belangrijk onderdeel zullen worden van de monetaire systemen van de overheid. Ik zou echter zeggen dat het soms ook iets is om voorzichtig mee te zijn om de implementatie te begrijpen, de implicaties van programmeerbaar geld in de handen van regeringen. We moeten ons bewust zijn van hoe dat wordt gebruikt. We eisen dus transparantie en begrip van hoe CBDC's worden geïmplementeerd. Maar over het algemeen geloof ik dat er een trend zou zijn in de richting van CBDC's in enkele van de grootste regeringen en monetaire systemen ter wereld.

advertentie

Heeft u use-cases voor NFT's?

Bij OKX staan ​​we bekend als een gecentraliseerde centrale, maar we hebben een breed scala aan producten op het gebied van DeFi en Web 3. We hebben een NFT-marktplaats. We hebben onze OKX-portemonnee, die nu 50 kettingen ondersteunt. En we creëren heel erg een huwelijk tussen de CeFI- en DeFi-ervaring binnen de OKX-app en onze website. Dus voor NFT's in het algemeen ondersteunen we het NFT-ecosysteem. We houden van de ontwikkeling die plaatsvindt van Layer 2, natuurlijk, op Ethereum, naar Layer 2-ecosystemen zoals Arbitrum en Optimism, en natuurlijk andere.

Over het algemeen besprak Matthew Osofisan in het interview hun positieve kijk op het potentieel van Bitcoin en CBDC's, hun gastvrije houding ten opzichte van regulering en hun steun voor het NFT-ecosysteem en de mogelijke use-cases.

Deel dit artikel:

Trending