Verbind je met ons

Advies

Olympische wapenstilstand en politieke plannen

DELEN:

gepubliceerd

on

Een paar weken geleden lanceerde de International Trade Union Confederation (ITUC) een petitie gericht aan Dr. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Met deze petitie vragen de ondertekenaars het IOC om de bescherming te garanderen van al diegenen die deelnemen aan en aanwezig zijn bij de Olympische Winterspelen in Peking. Door op deze manier te handelen, begaat ITUC twee fouten en men zou zelfs twee fouten kunnen zeggen, schrijft Roland Delcourt.

De eerste, om in de voetsporen te treden van degenen die blindelings de Verenigde Staten volgen, door sport te politiseren om te voldoen aan de uitgesproken wens van de regering-Biden, namelijk een boycot van de Olympische Winterspelen die vanaf 4 februari in Peking worden gehouden, te verkrijgen tot 20 februari 2022.

De tweede is een radicale wending van het fundamentele doel, volgens de statuten, hoewel het ITUC vrij ondoeltreffend lijkt om op een relevante manier op te treden, vooral in de Verenigde Staten, is het bevorderen en verdedigen van de rechten en belangen van werknemers door middel van internationale samenwerking tussen vakbonden.

In de petitie gericht aan de IOC-voorzitter lanceert ITUC een aanval op de Chinese regering, waarbij de Chinese Communistische Partij wordt beschuldigd van weinig of geen respect voor internationale wetten en normen.

We zouden willen dat ITUC een beetje van deze tirade zou ontwikkelen op basis van een gedeeltelijk en persoonlijk oordeel, meer dan op bewezen feiten.

Je voorstellen dat atleten, begeleiders, Olympische staf en anderen enig risico lopen tijdens de Olympische Spelen in Peking is de slechtste fantasmagorische visie.

Volgens ITUC is de mensenrechten- en arbeidsrechtensituatie in China sinds de Olympische Spelen van 2008 in Peking nog beperkter geweest. elders hebben velen, net als de moordenaars van China vandaag, schrijlings op hun strijdpaard gezeten om de Dalai Lama te verdedigen. Om hun doel te bereiken, besmeurden ze de Olympische vlam, belasterden ze de Chinese autoriteiten, in naam van het beschermen van de Tibetaanse cultuur.

advertentie

Deze achterhoedegevechten gingen in rook op toen de CIA haar archieven over Tibet en de Dalai Lama vrijgaf en op ongrijpbare wijze bekend werd welke rol laatstgenoemde speelde tijdens de problemen in Tibet. Ondertussen, met het succes van het beleid van de Chinese Communistische Partij in Tibet, gunstige ontwikkelingen in de levensstandaard, dramatische stijging van de levensverwachting, de oprichting van een onderwijssysteem (zowel in het Tibetaans als in het Mandarijn), gevolgd door een toename van de bevolking, is het Er wordt gezegd dat het tegenwoordig nodig is om tot de hoogste graad te worden geïndoctrineerd om ook maar een greintje objectiviteit te hebben of om een ​​dwaas te zijn om over Tibet te spreken om China te denigreren.

Bovendien vergissen degenen die China schade willen berokkenen zich niet en krijgen de aanvallen op China een ander gezicht en zijn andere doelen het doelwit.

Kortom, ITUC heeft vijf punten van kritiek om zijn punt te ondersteunen. Smaden die we gemakkelijk kunnen wegwuiven.

Onderdrukking en gevangenschap in Hong Kong

Sharan Burrow, secretaris-generaal van de ITUC zei: “Je moet gewoon zien wat er in Hong Kong gebeurt. In de ogen van de wereld hebben de Chinese autoriteiten hard opgetreden tegen elke persoon of gemeenschap die probeert hun meest fundamentele rechten en vrijheden uit te oefenen.”

De presentatie van de feiten, met iets andere woorden, is die van Donald Trump, de toenmalige president van de Verenigde Staten.

De realiteit is echter heel anders, deze mensen die wanorde en paniek zaaiden in Hong Kong, wilden het principe van "één land, twee systemen" ondermijnen. Hun uiteindelijke doel is om onder buitenlandse instigatie een 'kleurenrevolutie' teweeg te brengen.

Laten we hieraan toevoegen dat de politie van Hong Kong bij deze gelegenheid koelbloedigheid toonde en als paradigma zou kunnen dienen voor de Amerikaanse politie die ons elke dag repressie en meedogenloosheid toont met een categorie van de Amerikaanse bevolking. Kijk maar naar hun hoge aantal wangedrag.

Intimidatie van de LHBT+-gemeenschap

Een volkomen belachelijke beschuldiging, ik heb persoonlijk meerdere homoseksuele vrienden, en geen enkele heeft ooit geklaagd over problemen met de Chinese autoriteiten. Druk komt zoals in elk ander land vaker uit familiale kringen.

Ik had ook de gelegenheid om een ​​transgender dame te ontmoeten die geopereerd werd in Peking. Tijdens een reis vertelde ze me dat ze in China nog nooit een probleem was tegengekomen, behalve een keer in Xinjiang met Chinese moslims.

Schendingen van grondrechten op het werk, in toeleveringsketens en in de samenleving

De grondrechten van arbeiders in China worden gegarandeerd door de grondwet.

Sinds de hervorming begon in 1978, blijft China een wetgevende evolutie in het arbeidsrecht bevorderen om werknemers en werkgevers beter te beschermen. In 2019 behandelden arbeidsarbitragecommissies een recordaantal van 2,381,000 zaken, het hoogste aantal sinds de inwerkingtreding van de Wet bemiddeling en arbitrage arbeid in 2008. De vakbond en alle onder haar toezicht geplaatste organisaties vertegenwoordigen de belangen van de werknemers en waarborgen hun legitieme rechten. De meest directe impact voor bedrijven is dat het equivalent van 2% van het totale bedrag aan looncompensatie moet worden terugbetaald aan vakbonden.

Onderdrukking en uitbuiting van etnische minderheden

Geconfronteerd met deze beschuldiging zijn het woorden tegen woorden, behalve dat objectieve feiten het tegendeel bewijzen. Gunstige ontwikkelingen in de levensstandaard, levensverwachting, onderwijs (zowel in de lokale talen als in het Mandarijn), gevolgd door een toename van de bevolking, bewijzen allemaal dat de etnische minderheden, 55 tellend, niet onderworpen zijn aan enige repressie en niet onderworpen zijn aan enige vorm van repressie. exploitatie.

Stilte en obstructie met betrekking tot de verspreiding van COVID-19

Wat te denken van een vakbondsorganisatie, die op belachelijke wijze de leugens en nepnieuws herhaalt die door Donald Trump en zijn sidekick Pompeo zijn verspreid, terwijl we weten dat de WHO, nog voordat ze werd geïdentificeerd, onmiddellijk op de hoogte werd gebracht van de aanwezigheid van een nieuw virus in China . Daarnaast werden WHO-experts meerdere keren uitgenodigd en bezochten ze Wuhan in de eerste maand en daarna meerdere keren.

Deze wens van een petitie werd niet met veel succes vervuld, leiders en hoge functionarissen uit veel landen gaven uiting aan hun standpunt dat de Olympische Spelen niet gepolitiseerd zouden moeten worden. Het bewijs is in de pudding: de Verenigde Staten, Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Litouwen, België, Denemarken, Estland en Japan hebben openlijk een diplomatieke boycot afgekondigd van de Olympische Winterspelen in Peking, in totaal 9 van de 90 deelnemende landen. Misschien wel het meest treurige is België dat onder de onverzoenlijke fantasie van Samuel Cogolati, een lid van het Belgische Huis van Afgevaardigden en een Groen parlementslid, werd misleid om deze farce van een diplomatieke boycot te accepteren.

De CSI heeft via haar secretaris-generaal Sharan Burrow gelobbyd bij de grote sponsors JO, GE, Intel, Omega, Panasonic, Samsung, P&G, Toyota, Airbnb, Atos, Bridgestone, Coca-Cola, Allianz, Dow en Visa, om hun samenwerking met de organisatie van de Olympische Spelen van 2022 in Peking. Allemaal tevergeefs, aangezien geen enkel bedrijf zich terugtrok, maar eerder bevestigde dat het zich volledig aan de Olympische Winterspelen hield.

Laten we niet vergeten dat alle deelnemende landen, behalve Australië, de Verenigde Staten, India en Japan, het Olympisch Bestand hebben ondertekend en ondertekend.
“Diplomatische boycots” van de Olympische spelen zijn niet alleen contraproductief maar ook hypocriet, de Verenigde Staten zelf geloven er niet echt in. Als ze objectief overtuigd waren van hun beschuldigingen, zouden ze besloten hebben om de Spelen volledig te boycotten door hun atleten het recht op deelname te ontzeggen.

Gastauteur is de Belgische journalist Roland Delcourt

Deel dit artikel:

EU Reporter publiceert artikelen uit verschillende externe bronnen die een breed scala aan standpunten uitdrukken. De standpunten die in deze artikelen worden ingenomen, zijn niet noodzakelijk die van EU Reporter.

Trending